Látta már csodás történelmi fürdőinket? Szerintünk ezek a legszebbek

Egészen különleges élmény kikapcsolódni egy olyan fürdőkomplexumban, amelynek falai ontják magukból a történelmet. Pont ezért úgy döntöttünk, hogy látványos fotókat is mutatunk a legszebb történelmi fürdőhelyeinkről. Önnek melyik a kedvence?

Gellért fürdő, Budapest

Ha történelmi fürdőrőkről van szó, akkor sokaknak az idén 100 éves Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszodára jut eszükbe. Nem véletlen, hiszen a budapesti komplexumban valóban lenyűgöző látvány fogadja a vendégeket. Gondoljon csak az úszómedence körül tornyosuló, régi oszlopokra, a csempén ékeskedő mozaikokra vagy a medencében ránk pillantó, gyönyörű szobrokra.

Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, BudapestForrás: facebook / Budapest Gyógyfürdői

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

A ránk maradt, még üzemelő török fürdők közül a legjelentősebb a Rudas fürdő, amely talán kevésbé ismert, mégis lenyűgöző. A feltárások szerint a fürdő már a török időkben is üzemelt és a mai napig népszerű a jellegzetes nyolcszögletes medencéje és a félgömb kupolával fedett nyolc oszlopos medencetér. Emellett találunk még benne számos termálmedencét, és egy modern wellness részleget, melynek tetőteraszos termálvizes jakuzzijából gyönyörű kilátás nyílik a városra a Duna partján - írja  a Termálfürdő magazin.

Rudas Gyógyfürdő és UszodaForrás: Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

Árpád fürdő, Székesfehérvár

Akik szeretik a szecessziós épületeket, azoknak biztosan tetszeni fog a székesfehérvári Árpád fürdő, amely hazánk egyik legszebb fürdője. Leglátványosabb része a török fürdő, a mozaikkal kirakott ülőmedence, az ülő pezsgőfürdő és a központi fürdőmedence, melyeket 2010-ben már felújítottak. A műemlékfürdő különlegessége a mozaikcsempés tepidárium, az arab és a török pezsgőfürdő.

Török fürdő részleg a szecessziós Árpád fürdőbenForrás: Árpád fürdő

Irgalmasok Veli Bej Fürdője, Budapest

A legszebb történelmi fürdők listájáról nem hagyhattuk le az Irgalmasok Veli Bej Fürdőjét sem, amely a főváros egyik kincse. A wellness részleg jakuzzival, két gőzkamrával, finn és infraszaunával, masszázszuhanyokkal, jégkészítő géppel, hydroxeur- és tangentorkáddal, Kneipp-sétálóval, úszómedencével és masszázzsal várja a fürdőzőket.

Irgalmasok Veli Bej Fürdője, BudapestForrás: facebook / Irgalmasok Veli Bej Fürdője

Király Gyógyfürdő, Budapest

Szintén a fővárosban találja a titokzatos, történelmi hangulatú Király Gyógyfürdőt, amelyről azt kell tudni, hogy első falait még az 1560-as években építették. A fürdőben ma már olyan kényelmi szolgáltatások is igénybe vehetők, mint a privát családi kádfürdő vagy a szaunás kádfürdő. Nemrég a fürdő udvarán egy meleg vizes kültéri dézsát is felállítottak.

Király Gyógyfürdő, BudapestForrás: Király Gyógyfürdő

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek