New York szökőkútban fürdésre buzdít a nagy melegben

  Miközben egyes nagyvárosokban, mint Rómában is, tilos a szökőkutakban való megmártózás, New York város vezetése teljesen másképp áll a dologhoz.

  Aki túlságosan felhevült a nyári naptól, büntetlenül beugorhat New York bármelyik szökőkútjába – írja a Lonely Planet News. Bár a szökőkutak és parkokban található medencék higiéniai célokra történő használata tilos (értsd: tusfürdőt nem érdemes vinni), a hőség miatt jelentkező igény teljesen más tészta – legalábbis a városvezetés szerint.  

  A Bethesda szökőkút a Central ParkbanForrás: Shutterstock

  A nagyváros 50 szökőkútját a parkfelügyeletek tartják karban, illetve tisztítják. A nyár elején mindegyikük vízkészletét teljesen felújították. Ezek közül az egyik legnagyobb és legnépszerűbb a Central Parkban található Bethesda szökőkút, mely 1873-ban épült. Szintén sokan látogatják (és élnek a nyári fürdőzés lehetőségével) a City Hall Park-ban található, 1871-es Mould szökőkutat.

  Ha itthon gyötri a hőség, és kedvet kapott egy kis büntetlen pancsoláshoz, vigye el gyermekét egy klassz vizes játszótérre – például a vadonatúj kispesti játszóra.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!