Súlyos bírságot kapnak a római szökőkutakban megmártózó turisták

Egy rögtönzött éjszakai fürdőzés a római Trevi-kút vizében fejenként 450 eurójába (140 ezer forint) került két amerikai turistának - közölte hétfőn az olasz rendőrség.

 
A fiatal kaliforniaiakat tetten érték, amint az Édes élet római jelképének számító, frissen felújított barokk szökőkút medencéjében lubickoltak szombat éjjel, márpedig tilos a fürdés a pompás római szökőkutak vizében - írja az MTI.

A Trevi-kút Róma egyik legnagyobb szökőkútjaFotó: Northfoto / Spectrum Colour Library

A 35 fokos kánikulában többen is erős késztetést éreznek arra, hogy utánozzák Anita Ekberget, Federico Fellini Édes élet című filmjének hősnőjét, és belevessék magukat a nagy költséggel nemrég felújított barokk remekmű hűsítő vizébe.

Vasárnap ugyancsak 450 euró bírsággal sújtottak egy 22 éves amerikai turistát, aki nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy megmártózzon a piazza di Spagna szökőkútjának vizében. Egy hete egy angol turistanőt büntettek meg azért, mert megmártózott az évente turisták millióit vonzó Trevi-kút medencéjében.

Két római fiatalember a piazza del Popolo egyik szökőkútjában lubickolt fürdőnadrágban, őket a Facebookra feltett szelfi árulta el. A szabálysértőket beidézték a rendőrségre, büntetésük mértéke egyelőre nem ismert.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek