Tíz hotelmedence, aminek a partján egy egész nyaralást végigfeküdni sem ciki

Feszített víztükrű medencecsoda az 57. emeleten, tizenegy focipályányi mesterséges lagúna, Szajnán lebegő merülőmedence - a Travelo a világ legdögösebb szállodai vizesblokkjainak nyomában.

Bevalljuk, általában többre tartjuk az aktív pihenést a passzív medenceparti tespedésnél. Annyi izgalmas látni, kóstolni és kipróbálni való van a világon, miért töltenénk rövidke szabadságunkat csak és kizárólag napozással és úszkálással? Az alábbi hotelek medencéiben viszont naphosszat boldogan ellubickolnánk még mi is.

Marina Bay Sands, Szingapúr

A szingapúri Marina Bay Sands csúcslátványossága – a szó minden értelmében – az "infinity pool", azaz a feszített víztükrű medence az épületkomplexum tetején. A tervezők fokozták a fokozhatatlant, és az önmagában is gigászi létesítményt megfejelték egy tetőterasszal az 57. emeleten. A három toronyra "fektetett" hajó alakú Sands Sky Park rengeteg fával, napozóágyakkal és egy 146 méter hosszúságú medencével (összehasonlításképpen: egy olimpiai medence 50 méteres) fogadja a vendégeket, mégpedig nem is akármilyennel.

Szolid panoráma a Sands Sky Park tetőteraszáról Galéria: Elképesztő hotelmedencékFotó: Marina Bay Sands

Komolyabb tériszonnyal küzdőknek nem ajánlott ez a látványosság: az infinity pool lényege, hogy a víztükör széle nem látható, a víz látványa egybeolvad a horizonttal. A medence szélén lefolyik a víz egy alatta lévő medencébe (ebből természetesen semmi sem látszik), ahonnan visszaforgatják a vizet. A képeket látva biztosan sokakban felmerül a kérdés, hogy mi történik akkor, ha egy túl kíváncsi – netán ügyetlen – úszkáló túl közel merészkedik a medence széléhez. Megnyugtató hírünk van: ilyen vészesetben a lecsobogó vízzel együtt az ember is lepottyan a perem gyűjtőmedencéjébe.

Végre lesz idő együtt lógni!

A tavaszi napsugár belopja gondolatainkba a wellness pihenés vágyát. Élménymedence, termálfürdő, szauna, masszázsok, lazítás és kikapcsolódás. Előttünk néhány tavaszi hosszúhétvége és közelít a nyári vakáció. Gondolatban már utazunk és tervezgetünk. Miért is ne tegyük még kellemesebbé a család pihenését akár 25% előfoglalási kedvezménnyel a Danubius szállodákban? (X)

San Alfonso del Mar, Chile

Nyilván ha már az ember Chiléig elmegy, nem csak strandolással tölti az idejét. Bár azt is megértenénk, vízfelület meg bőven akad hozzá. Az alábbi képen látható mesterséges lagúna a chilei San Alfonso területének nyolc hektárján fekszik, 250 000 köbméter mennyiségű vizet tárol, és több mint egy kilométert lehet benne tempózni.

San Alfonso del Mar Galéria: Elképesztő hotelmedencékFotó: sanalfonso.cl

Elképesztő érzés lehet a tizenegy focipálya-méretű medencében szörfözni, vízibiciklizni vagy kajakozni, és hát nem utolsó sorban úszkálni a langyos vízben, a tényleg csak néhány méterre nyújtózkodó végtelennek tűnő óceántól. A hatalmas, áttetszően kék víz partját pálmafák és fehér homokos partszakasz szegélyezik, de számos fedett pihenő terasz, jacuzzi és masszázsmedence is található közelében.

Az egyébként fizetős strandként is üzemelő partszakasz még 2006-ban nyílt meg a látogatók előtt, akkoriban a világ legnagyobb medencéjének számított. Ma már csak a második legnagyobb, mert a lagúnát kialakító cég tavaly Sharm-el-Sheikh-ben is megugrotta ezt a méretet.

Edition Hotel, Hainan, Kína

Ha már az elképesztő méreteknél tartunk: a kínai Hawaiiként emlegetett Hainan szigetén nemrég nyílt Edition hotel medencéjénél sem spóroltak a köbméterekkel. A Sanya városában nyílt Edition hotelt ugyanis 512 szobával szerelték fel és egy akkora – a hotel oldalán csak privát óceánnak nevezett – medencével, amelybe 32 óránként 37 millió liter vizet szivattyúznak a Dél-kínai-tengerből. Így a hotel vendégeinek még egy délutáni kajaktúra vagy vitorlázás kedvéért sem kell elhagyni a vizes birodalmat.

Edition Hotel Galéria: Elképesztő hotelmedencékFotó: Editionhotels.com

A mini-óceán mintegy két hektárnyi területét úszó, az oldalán nyitott luxuskabin-szigetekkel töltötték meg, amelyek többnyire egyetlen légterű, tévével és a mininél egy picit nagyobb bárral felszerelt nappaliszerű helyiséget jelentenek. Az itt töltött esték romantikájáért azonban ezek az úszó gyertyaként világító bungalók is felelősek lehetnek, akár bentről, akár a távolból élvezik ezek látványát.

Jade Mountain Hotel, St Lucia

A 620 négyzetkilométeres, vulkanikus eredetű St. Lucia szigete a Karib-tengeren fekszik, és olyan szomszédai vannak, mint Barbados vagy Martinique. Éghajlata trópusi, cukornádat, banánt, kókuszdiót, kakaót és citrusféléket termesztenek itt, lakói pedig leginkább rumgyártásból és idegenforgalomból élnek. Elég idillinek hangzik, igaz? Pláne, ha a képen látható Jade Mountain hotelben foglal az ember szállást, ahonnan zavartalan panoráma nyílik a világörökségi Piton-hegyekre.

Jade Mountain Hotel Galéria: Elképesztő hotelmedencékFotó: Jademountain.com

A luxus szálláshely kifejezetten nászutasokra, romantikázó szerelmesekre épít, a párok többféle csomagból választhatnak. A Total Romance névre keresztelt például all inclusive ellátást, reptéri transzfert, masszázst, gyümölcstálat, hajókázást, francia pezsgőt, búvárkodást, kerékpáros dzsungeltúrát, vízitaxit, teniszpálya, napágy, napernyő használatot tartalmaz. Két főre, három éjszakára jelenleg 7524 dollárt kell érte fizetni, ami kb. kétmillió forintot jelent.

OFF Paris Seine, Franciaország

Párizs jelenleg legmenőbb szállodája, az OFF Paris Seine a Szajnán, a Charles de Gaulle híd magasságában található. A szálloda valójában két hajótestből áll, amelynek hossza 80 méter, magasságuk 18 méter. A hotel egész évben nyitva tart, 58 szobával büszkélkedhet. A standard szobák elég aprócskák, csupán 14 négyzetméteresek, a fürdőkádas, szajnai kilátással kínált lakosztályok kétszer ekkorák. Panoráma lounge, bár, szolárium, medence és egy 400 négyzetméteres terasz is tartozik az extrákhoz.

OFF Seine, Párizs Galéria: Elképesztő hotelmedencékFotó: Off Paris Seine

Perivolas Hotel, Görögország

Sokan vallják: ha csak egy görög szigetet látogat meg az ember az életében, Szantorini legyen az. Elég, ha csak megnéznek pár képet a fehérre meszelt házikók girbe-gurba labirintusáról és az itteni naplementéről, és eszükbe sem jut vitatkozni a fenti állítással. A sziget legdrágább szállodáinak ráadásul mind úgy tájolták a medencéjét, hogy a legszebb panorámáért ki se kelljen mászni a vízből. Így aztán nem meglepő, hogy a világon a legtöbb sajtómegjelenést és magazin-címlapot magáénak tudó álommedence a Szantorinin található Perivolas hotelhez tartozik, és így fest:

Perivolas Galéria: Elképesztő hotelmedencékFotó: Hotelscombined

Hotel Villa Honegg, Svájc

A Svájcban, Luzerntől mintegy 40 percnyi autóútra fekvő Hotel Villa Honeggből fantasztikus kilátás nyílik a Luzerni-tóra és a környező hegyekre. Ha igazán dekadens akar lenni, ereszkedjen bele a fűtött, jacuzzis kültéri medencébe, és egy italt kortyolgatva élvezze a táj látványát. Az ötcsillagos hotelnek persze remek a beltéri wellness-részlege is, finn szaunával, gőzfürdővel és jégkásagyártó géppel. Ha eddig unalmasnak találta az úszást, itt kellemes meglepetés érheti, a beltéri medencében ugyanis zenét sugároznak a víz alatt.

Galéria: Elképesztő hotelmedencékFotó: Hotel Villa Honegg

Rogner Bad Blumau, Ausztria

A különc bécsi képzőművész, építész és gondolkodó Hundertwasser álmodta meg Európa egyik legszebb fürdőjét, vagyis azt a Stájerországban fekvő wellnessfalut, melyet Bad Blumau forrásai fölé építettek. Ötcsillagos szálloda és elképesztő fürdőrészleg működik itt, a művész ezer közül felismerhető organikus épületei tökéletes összhangban vannak a természettel, a növények szinte kivétel nélkül mindet szabadon benövik.

Galéria: Elképesztő hotelmedencékFotó: Rogner Bad Blumau

Az épületek nemcsak szemet gyönyörködtetően színesek, de szokás szerint nélkülözik a szögletes vonalakat. A medencékben tempózva az az egyszerre bizarr és kellemes érzés keríti hatalmába az embert, hogy gyakorlatilag egy műalkotásban úszkál. A tiritarka, hagymakupolás épületeket este kivilágítják, a medencék partján tüzet gyújtanak, így érdemes esti jegyet választani. Korábbi cikkünkben többet is megtudhat róla, itt pedig részletes élménybeszámolót talál.

Kempinski High Tatras, Szlovákia

A Magas-Tátrában, magas hegyek ölelésében, a Csorba-tó partján álló szállodát dicsérhetnénk udvarias személyzete, a romantikus, pattogó tüzű kandallóval felszerelt lobbija, pazar reggelije és elegáns szobái miatt is. De ami egészen különlegessé teszi, az a wellness részlege, melynek üvegfalán át zavartalan kilátás nyílik a tóra és a környező hegyekre.

Kempinski High Tatras Galéria: Elképesztő hotelmedencékFotó: Hotelscombined

Az élményelemekkel felszerelt úszómedence medence mellett nagyméretű jakuzzit, kényelmes fotelekkel berendezett pihenőteret és egy külön szaunarészleget is találunk. 2015 őszén nekünk is volt szerencsénk úszni a kristálycsillárok alatt, és elmondhatjuk: a beállított katalógusképek kivételesen tökéletesen fedik a valóságot. (Főleg estefelé, amikor a gyerekeknek már tilos a bemenet, így aztán valóban zavartalanul relaxálhat az ember.)

Liszkay Borkúria, Magyarország

Végül egy szép hazai példa: a Liszkay Borkúria monoszlói medencéje. A borhotelben toszkán vidéket idéző tájra néző terasz és szabadtéri medence, ízlésesen berendezett vendégszobák, szauna és borospince várja a látogatókat. A szobákat és lakosztályokat külön-külön is ki lehet venni, de ha úgy tartja kedvünk – és a pénztárcánk is megengedi – minimum hét éjszakára a komplett birtokot is kibérelhetjük, privát séfestül. Így biztosan senki nem zavarja meg a pihenésünket ennek a medencének a partján:

Tiszta Toscana! Galéria: Elképesztő hotelmedencékFotó: Liszkay Borkúria

Jó csobbanást!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek