Top 5 látnivaló Sopronban, amit imádni fogsz

Unod már a szürke hétköznapokat és szeretnél kicsit kiszakadni a megszokott környezetből? Akkor irány Sopron! Ha szereted a természetet, vagy csak imádsz várost nézni, esetleg egy barlangszínház is felkelti az érdeklődésed, akkor jó helyen vagy, itt biztosan megtalálod a kedvedre való programot. Nézzük, melyek azok a látnivalók a hűség városában, amiket semmiképpen se hagyj ki!

Tűztorony

A Tűztorony Sopron emblematikus épülete, mely az óváros szívében magasodik. Az 58 méter magas toronyból lenyűgöző panoráma nyílik a városra és a környező tájra. A Tűztorony eredetileg városi őrtoronyként szolgált, ahol a tűzőrök ügyeltek a város biztonságára. Ma már inkább a turisták egyik kedvenc helye a városban, hiszen amellett, hogy kilátópont, még interaktív kiállításokkal is büszkélkedhet, melyek Sopron történelmét és a torony jelentőségét mutatják be.

  • Nyitvatartás: Áprilistól októberig minden nap 10:00-18:00, novembertől márciusig hétfőn zárva, többi nap 10:00-16:00
  • Jegyárak: Több fajta jegyből lehet választani, azonban az alapjegyekből a teljesárú 2500 Ft, a kedvezményes jegy 1250 Ft, a családi jegy pedig 5600 Ft.
Tűztorony, SopronForrás: Tamas Griechisch/facebook.com/magyarturisztikaiugynokseg

Károly-kilátó

A természet szerelmeseinek kötelező program a Károly-kilátó meglátogatása. A Lővérek dombjain, egy erdei séta után juthatsz fel a kilátóhoz, amely Sopron egyik legmagasabb pontján található. A kilátó tetejéről csodálatos panoráma tárul eléd, és tiszta időben még az Alpok vonulatait is láthatod. Az épület mellett található pihenőhelyeken kellemes pikniket tarthatsz, vagy egyszerűen csak élvezheted a csendet és a friss levegőt.

  • Nyitvatartás: minden nap 9:00-19:30
  • Jegyárak: felnőtt: 800 Ft, diák és nyugdíjas: 500 Ft
Sopron Fertő-Hanság nemzeti park, Károly KilátóFotó: Polyák Attila - Travelo

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

A Fertőrákosi Kőfejtő egy egyedülálló kultúrtörténeti emlékhely. Az ókori rómaiak által is használt kőfejtő barlangjai lenyűgöző látványt nyújtanak kívül, belül. A látnivaló belsejében kialakított Barlangszínház különleges akusztikájáról híres, és nyaranta színes programokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal várja a látogatókat, ami valljuk be, a helyszínt tekintve nem egy hétköznapi program.

  • Nyitvatartás: minden nap 10:00-18:00
  • Jegyárak: felnőtt: 2500 Ft, gyerek, diák, nyugdíjas: 1800 Ft, családi: 5900 Ft, az előadásokra pedig különböző jegyárak vannak
Fertőrákosi Kőfejtő és BarlangszínházForrás: Facebook / Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Storno-ház

A Storno-ház egy különleges múzeum, amely a Storno család gyűjteményének ad otthont. Az épület maga is figyelemre méltó, hiszen a 15. században épült, és a lenyűgöző barokk stílus jegyeit viseli magán. A múzeum kiállításai gazdag bútor-, kép- és szoborgyűjteménnyel várják az érdeklődőket. Itt betekintést nyerhetsz a múlt századok polgári életébe, és megismerheted a város történelmét,  kulturális örökségét.

  • Nyitvatartás: 10:00-18:00, hétfőn zárva tart
  • Jegyárak: teljesárú: 1500 Ft, kedvezményes: 750 Ft
Storno-ház, SopronForrás: www.sopronimuzeum.hu

Soproni Borvidék és Borkóstolás

Sopron és környéke híres a kiváló minőségű borairól - ezt mi is alátámaszthatjuk -, így a borvidék felfedezése kihagyhatatlan élmény. Számos borászat kínál lehetőséget kóstolásra, ahol megismerheted a régió jellegzetes borait, köztük a híres Kékfrankost, a bor mellé pedig majdnem minden helyen lehet enni zsíros kenyeret lilahagymával, ami - legalábbis számomra - a legjobb dolog az egészben. A borászatok gyakran szerveznek vezetett túrákat, ahol bepillantást nyerhetsz készítés folyamataiba, és megkóstolhatod a legjobb helyi borokat. Ne hagyd ki a borospincéket sem!

SOPRONI BORÚT EGYESÜLET BORÁSZATAIForrás: Venczel Zsolt Foto

Forrás: taegrt.hu, sopronimuzeum.hu, fertorakosikofejto.hu 

Nyitókép: Shutterstock

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek