Top 5 kempingezős helyszín Magyarországon

A sátrazás megosztó: van aki imádja, és van, aki sose próbálná ki. Most az előbbiekhez szólunk! Meguntátok a hoteleket, izgalmasabb "szállásra" vágytok, vagy csak közel akartok lenni a természethez? Magyarország számos gyönyörű és változatos helyszínt kínál a sátrazás szerelmeseinek. Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb helyszíneket, ahol érdemes felverni a sátrat és eltölteni néhány felejthetetlen napot!

Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park hazánk egyik legnagyobb és legszebb nemzeti parkja, tele vadregényes erdőkkel, látványos sziklákkal és lenyűgöző barlangokkal. A park számos kempinggel és kijelölt sátrazó hellyel rendelkezik, ahol biztonságosan felállíthatjuk sátrainkat. Különösen ajánlott a Lillafüredi Tulipán Kemping, amely kiváló kiindulópont a park felfedezéséhez.

Lillafüredi Tulipán KempingForrás: www.tulipankemping.hu

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a Balaton északi partján helyezkedik el, gyönyörű tájakkal, borospincékkel és hangulatos falvakkal vár titeket. A Balaton-parti kempingek közül kiemelkedőnek számít a Balatontourist Napfény Kemping, amely közvetlenül a partján található, így a sátrazók napközben fürödhetnek "magyar tengerben", este pedig gyönyörködhetnek a naplementében. 

Balatontourist Napfény Kemping, BalatonfüredForrás: www.balatontourist.hu

Őrségi Nemzeti Park

Az Őrségi Nemzeti Park Nyugat-Magyarországon, az osztrák és szlovén határ közelében található. A park híres a hagyományos parasztházairól, dimbes dombos tájairól és a fantasztikus túraútvonalairól. A Vadása Camping ideális helyszín sátrazáshoz, ahonnan könnyen felfedezhetitek a környék természeti és kulturális értékeit. Én szeptember végét tanácsolom, hiszen akkor még jó az idő, de egy fantasztikus program van a helyszínen: az Őrségi Tökfesztivál. 

Vadása Camping és Faházak, ŐrségForrás: vadasacamping.hu

Körös-Maros Nemzeti Park

A Körös-Maros Nemzeti Park a Dél-Alföldön, a Körös és Maros folyók találkozásánál terül el. A park ideális helyszín a vízparti sátrazás szerelmeseinek, hiszen számos kemping és sátorhely található közvetlenül a folyók partján. A Szarvasi Arborétum közelében található kemping különösen népszerű, ahonnan könnyen elérhetitek a park látványosságait, és a programlehetőségeket.

Kardoskúti Fehér-tó, Körös-Maros Nemzeti ParkForrás: Kalotás Zsolt (www.kmnp.hu)

Zempléni-hegység

A Zempléni-hegység Északkelet-Magyarország egyik legérintetlenebb és legvadregényesebb területe. A hegyekben számos kijelölt sátorhely található, amelyekkel hihetetlen közel kerülhettek a természethez. A Regéci Vár közelében található Tiszavirág kemping különösen népszerű a turisták körében, hiszen innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és völgyekre.

Vadása Camping és Faházak, RakamazForrás: tiszavirag-camping-2.webnode.hu

 (Forrás: https://tiszavirag-camping-2.webnode.hu/www.kmnp.huwww.vadasacamping.huwww.balatontourist.hu, www.tulipankemping.hu)

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek