Szeged International Airshow: megérkezett az első 25 pilóta és produkció

Izgalmas hírekkel érkezett a Szeged International Airshow, azaz a Szegedi Nemzetközi Repülőnap a repülés szerelmeseinek, hiszen megérkezett az első 25 pilóta és produkció, akik már biztosan elkápráztatják a szegedi közönséget szeptember 13-14. között.

Látványos programokkal érkezik szeptemberben a Szeged International AirshowForrás: The Future Visuals Kft.

A Dél-Alföld egyik legrangosabb légiparádéját tehát idén szeptember 13-14. között rendezik meg a napfény városában, Szegeden. Az Airshow évek óta számos hazai és nemzetközi pilótát, világhírű produkciót és formációt mutatott már be közönségének, és ez idén sem lesz másként.

Szeptemberben Szeged lesz a légi attrakciók „fővárosa" és nagy öröm számunkra, hogy évről-évre egyre több látogatót vonz ez az esemény" 

– mondta Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója.

Az eseményen olyan világhírű pilóták és csapatok varázsolják el a nézőket idén, mint az Aero Wasp, Aerobatic Yakers, AutoGyro bemutató, Besenyei Péter, L-29 Delfin, Drónshow, Ejtőernyős formaugrók, Flying Dragons, Glider FX, Graviti, Hársfalvi Pál ACROFOX, Jet Marchetti S-211, Jurgis Kairys, Magyar műrepülő keret, Marek Choim, MI-2 Helikopter műrepülő, MIG-15 Formation, Modellező csapat, Retro Sky Team, Silver Chicken, DAC 1930 Club, The Victors, Tűzijáték/Kvant Laser, Vári Gyula, Veres Zoltán és még sokan mások.

Az első nevek mellett egy izgalmas hírrel is érkeztek a szervezők. A tavalyi évet túlszárnyalva még nagyobb és látványosabb éjszakai show-val készülnek a rendezvény zárónapjára, de már péntek este is látványos elemekkel tűzdelt éjszakai program nyűgözi majd le a látogatókat.

„2023-ban az elképzelhetetlen tudott megvalósulni és az országban egyedülálló éjszakai produkciót láthattak az érdeklődők, idén azonban, még grandiózusabb show-val készülünk" – tette hozzá az igazgató.

Ahogy korábban mi is beszámotunk róla, ebben az időszakban rendezik meg a 25. FAI Hőlégballon Világbajnokságot is, így a Szegedi Repülőtér két kimagasló eseménynek ad otthont. Ezért újdonságként érheti az érdeklődőket, hogy a Szeged International Airshow programjai és látogatható területe, a repülőtér – szegedieknek Maty-érként ismert – észak-nyugati oldalára került át, hogy a látogatók számára még egyszerűbb, kényelmesebb és biztonságosabb legyen a bemutatók és a ballonok megcsodálása.

Az Airshow-ra a TIXA országos jegyiroda hálózatában és a www.tixa.hu oldalon lehet jegyet vásárolni, és csatlakozva az eseményhez még több információt tudhatunk meg.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek