Mostantól nyáron is síelhetünk ebben a vidéki városban

Az ország legújabb, a térség első műanyag borítású sítanpályáját adták át a szolnoki Tiszaligetben Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára részvételével csütörtökön - írja az MTI.

A térség első műanyag borítású sítanpályájaForrás: MTI/Mészáros János

Révész Máriusz elmondta: a szolnoki a negyvenedik sítanpálya, és segítséget jelent majd a sportág alapjainak elsajátításában.

Egri Katalin, a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke közölte: a Hejhó, síelni jó! Nyílt Sítanpályák Program keretében szeretnék elérni a következő szezonban, hogy szeptembertől áprilisig 14 ezer gyerek próbálhassa ki a síelést a tanpályákon.

A két éve bejáratott program során ingyenes osztálykirándulás keretében azok a gyerekek is eljuthatnak a sítanpályákra, akinek eddig még nem volt személyes élményük a sportággal. A pályákon szakképzett oktatókkal, biztonságos körülmények között sajátíthatják el a síelés alapjait - fűzte hozzá.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere beszámolt arról, hogy számos sportlétesítmény, stadion, uszoda, különféle sportpályák, vízilabda aréna is található a Tiszaligetben, továbbá futókör, kalandpark. Megtörténik hamarosan a tó rehabilitációja és befejeződik a strandfürdő építése is - közölte.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek