Videó: Egész nap élőben követheted a seregélyesi gólyacsalád izgalmas életét

Izgalmas események zajlanak a seregélyesi gólyafészekben, ahol immár 5 fiókát gondoznak a szüleik. Az aranyos család mindennapjait és a kisgólyák cseperedését te is non stop nyomon követheted a karosszékedben ülve.

Az elkövetkezendő napokban dől el, hogy a gólyapár fel tudja-e nevelni az összes fiókát - illusztrációForrás: MME - Orbán Zoltán

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola igazgatója, Sajtos József pénteken kora reggel értesítette a FEOL-t, hogy nagy örömükre megérkezett az ötödik fészeklakó fióka. Már hosszú évek óta tervezték, idén pedig végre helyére került a település első „gólyakukkoló" kamerája. Az oktatási intézmény informatikai hálózatát gondozó Incze Csaba Árpád aktív segítségével, Fenyvesi László környezeti nevelő szakmai útmutatása mellett került a fel Fő utcai fészek mellé a kamera, amelynek segítségével az iskola honlapján azóta éjjel-nappal nyomon lehet követni a gólyacsalád izgalmas életét.

Kedvcsináló videó a gólyafészek életéről:

„Ez csodálatos hír, nagyon szeretném, ha meg is maradna mind az öt kisgólya" – mondta a FEOL-nak Fenyvesi László, a Duna-Ipoly Nemzeti Park környezeti nevelője. „Ilyenkor az jelenti a veszélyt, ha a szülő az elkövetkezendő napokban nem talál elég táplálékot, amire rossz időjárás, sok eső vagy erős szél esetén kerülhet sor, mert akkor nem neveli fel a legkisebb gólyagyereket, és kiteszi a fészekből. Seregélyesen az elmúlt években négynél több kisgólya nem is maradt meg a fészkekben, ezért igazi különlegesség volna, ha most mindegyikőjüknek hosszú távon örvendezhetnénk.

Korábban Mezőszilason történt meg, hogy valamelyik gólyaszülő a futballpálya közepére, jól látható helyre tette ki azt a kisgólyát, amit a pár már nem tudott felnevelni. A helyiek értesítettek és helyet kerestünk az elárvult fiókának egy másik gólyafészekben. Érdekesség, hogy egy kisgólya mellé soha nem lehet még egyet tenni a siker reményében, csak kettő, vagy három mellé kerülhet idegen fióka " – mondta fenyvesi László.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek