5 hely Magyarországon, amikről nem is gondolnád, hogy szellemjárta

Magyarország számos olyan hátborzongató helyet rejteget, amelyekben megelevenednek a múlt sötét titkai és legendái. Ha szereted az ijesztő dolgokat, és lázba hoznak azok a kísértethistóriák, amik számodra ismerős helyekhez fűződnek, akkor tarts velünk!

A követezőkben bemutatunk 5 olyan helyszínt, aminek egyikén már biztosan jártál kirándulások alkalmával. Meglepő és hajmeresztő felsorolás következik!

Hollókő

Ez a festői kis falu lenne az utolsó, amiről azt gondolnánk, hogy természetfeletti történéseknek ad otthont. Sok helyi lakos és látogató azonban sokszor számolt már be arról, hogy – főleg sötétedés után – különös alakokat láttak sétálni a mesebeli házak között, és hallottak megmagyarázhatatlan hangokat. A legenda szerint a faluban számos olyan hely van, ahol a régi időkben tragikus események történtek, és az elhunytak szellemei még mindig visszatérnek.

Hollókő sötétedés utánForrás: Shutterstock/Botond Horvath

Tihanyi Bencés Apátság

A Balaton partján elhelyezkedő ősi apátság a maga szépségével és csendjével vonzza a látogatókat, de az éjszakai órákban más hangulata lesz a helynek. Sokan állítják, hogy láttak és hallottak ott megmagyarázhatatlan jelenségeket, például különös fényeket és hangokat, valamint szellemalakokat a régi falak között. Vajon ennek köze lehet az altemplomban lévő Királykriptához? 

Tihanyi Bencés Apátság esteForrás: Shutterstock

Esterházy-kastély

A fertődi Esterházy-kastély legendájában gyakran emlegetett alak a "Szellemlovas", akit számos látogató állítólag már észlelt a kastély környékén. A Szellemlovas egy rejtélyes, sötét figura, aki éjszaka a kastély körül kóborol, gyakran egy hófehér lovon ülve. A legenda szerint a Szellemlovas az Esterházy család egyik régi tagjának szelleme lehet, aki valamikor a múltban tragikus körülmények között vesztette életét.

Fertőd, Esterházy-kastély, esti fényekbenForrás: Facebook / Esterházy-kastély Fertőd

Budavári Labirintus

A Budai Várban biztosan mindenki járt már, azonban nem mindenki ismeri a sötét történeteit. Az évszázadok során számos beszámoló és legenda született arról, hogy a labirintusok mélyén különös és megmagyarázhatatlan események történtek. Néhány látogató arról számolt be, hogy hallottak különös hangokat, láttak furcsa árnyakat a sötét folyosókban, sőt, néhányan biztosra állították, hogy szellemalakokat láttak a labirintusok mélyén barangolva.

A Budavári labirintusForrás: Shutterstock/Kutor

Siroki vár 

A história központjában egy gyönyörű, vörös hajú lány, Kompolti Gizella áll, akibe minden vitéz szerelmes volt, azonban ő csak egyetlen egyét viszonozta. Emiatt vita alakult ki a férfiak között, amibe Gizella szerelme belehalt. A lány nem tudta elfogadni ezt, és a mélybe vetette magát. Sokan azt mondják, hogy látták Gizella szellemét a várban újra és újra leugrani a mélybe fehér ruhában, rikító vörös hajjal, sőt, Gizella sikolyát is hallották már a rom közelében.

A Siroki vár, ahol Kompolti Gizella a legendák szerint a mélybe vetette magátForrás: Shutterstock/Kurka Geza Corey

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek