A hétvégével együtt megérkezik a nyár, de jövő keddtől elillan

Idén is bolondját járatja velünk az április, bár mostanában szerencsére nem a fagyokkal küszködünk, hanem a nyári melegekkel, melyeket hidegbetörések akasztanak meg, egy hőmérsékleti hullámvasutat létrehozva, amin igyekszünk megkapaszkodni. Ráadásul erős kontrasztokat is láthatunk, hiszen a hét közepén például keleten 30°C körül járt a hőmérő higanyszála, míg a Bakonyban csak 12°C körüli értékeket mértek – írja a koponyeg.hu.

Egészen biztos, hogy ezen a hétvégén sok fagylalt fog elfogyni - illusztrációForrás: Facebook/Bagaméri Fagylaltozó

A hétvégén egyre melegebb csapadékmentes napokkal számolhatunk, így a hét utolsó napján újra 30°C körül alakulnak majd a maximumok. De aztán lehet előszedni az esernyőket!

Szombaton gomoly- és fátyolfelhők mellett napos, meleg időre számíthatunk. Eleinte az ÉNy-i, majd a DNy-i szél élénkül meg. 22-27 fok várható.

Vasárnap fátyolfelhős, napos, nyárias idővel búcsúzik a hét. Kizárt a csapadék továbbra is. A délnyugati szél megerősödik. 24 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn délelőtt napos időre van kilátás, majd délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor csak elszórtan fordul elő. Viharossá fokozódhat a DNy-i, majd az ÉNy-i szél. Marad egyelőre az áprilisi nyár 25-30 fokkal.

Kedden erősen felhős idő valószínű szórványosan esővel, záporral. Markáns lehűlés kezdődik, véget ér a nyárias meleg. A hőmérséklet már csak 12-16 fok körül alakul, tehát jó 15 fokos lehűlés ígérkezik. Sokfelé lesz erős a szél. Így készüljünk!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek