Potyavendég: Hód járt a Miskolctapolca Barlangfürdőben

A minap a Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia munkatársai egy hódot találtak a kör alakú gyermekmedencében, ami magától nem tudott kimászni a leeresztett víz miatt. A Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue vezetője és a Miskolci Állatkert munkatársai érkeztek a fürdőhöz, hogy segítsenek a bajba jutott állatnak – olvasható a Miskolci Állatkert Facebook oldalán.

A hódok a lakott területekre is bemerészkednekForrás: Miskolci Állatkert Facebook oldala

A tapasztalt szakembereknek terelőlapok segítségével pillanatok alatt sikerült egy szállítóládába zárniuk a termetes rágcsálót, ami ezt követően a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság útmutatása alapján egy számára megfelelő élőhelyen került szabadon engedésre.

Az eurázsiai hód kontinensünk legnagyobb termetű rágcsálója, testtömege akár 20 kg-nál is több lehet. Habár a 19. század közepén a folyószabályozások és a vadászat miatt hazánkból kipusztult, a 20. század végén részben spontán visszatelepülések, részben célzott visszatelepítések eredményeképpen újra megjelent Magyarországon, ahol minden folyó- és állóvíz közelében megtalálható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek