Harcsaóriást fogtak ki Hortobágyon

Egy 217 centiméteres harcsát fogtak ki a Hajdú-Bihar megyében található Kadarcsi Horgásztóból. Tavaly július óta ez a második óriási harcsa, ami a sporthorgászok horgára akadt a 26 hektáros vízterületen – írja a pecaverzum.hu.

A Kadarcsi Horgásztóban óriások élnekForrás: Kadarcsitó Galéria Facebook oldala

Tóth Miklós, a Kadarcsi Sport-Horgász Egyesület tagja tapasztalt horgász, akinek nem ez az első nagy hala. Viszont az „igazi kétméterest" először március 15-én éjjel sikerült horogra csalnia. Délelőtt 11 órakor megtörtént a kapás, és egy kalandos, „fürdős" fárasztás után csónakba került a hatalmas szépség – adta hírül közösségi oldalán a Kadarcsi Sport-Horgász Egyesület.

A harcsa hossza 217 centiméter volt, a tömege pedig 60-70 kilogramm közzé tehető. Azért nincs pontos adat, mert a rendelkezésre álló mérlegnek 60 kilogramm volt a maximális terhelhetősége, ami kevésnek bizonyult.
Másnak is van esélye találkozni ezzel a harcsával, mivel visszakapta szabadságát és sértetlenül visszaúszott a rejtekhelyére.A Kadarcsi Horgásztóban nem csak egy óriási méretű harcsa él. Tavaly júliusban Kiss Attila egy 220 centiméteres, 69,70 kilós példányt fogott ki.
(Borítófotó: Kadarcsi Sport-Horgász Egyesület/Facebook)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek