Varázslényekkel nyit az új témapark ebben a nagyvárosban

Pécs városa hamarosan egy különleges helyszínnel lesz gazdagabb, ahol a mesék világában barangolhatunk. A Meseerdő kialakítása már javában zajlik a volt vidámpark területén – írja közösségi oldalán Pécs városüzemeltetési társasága, a Biokom Kft.

Baráth Gábor maszkfaragó és építész a mecseki óriássalForrás: Biokom Nonprofit Kft./Facebook

A BIOKOM Nonprofit Kft. munkatársai azon dolgoznak, hogy egy valódi mesével teli paradicsomot hozzanak létre. A Pintér János Parkmegújítási Program zászlóshajó-projektje még idén tavasszal elkészülhet.

A pécsi meseíró Császár Levente „Dömör király" című mesekönyve adta az ötletet a 12 állomásból álló tematikus parkhoz. A történet a pécsi szén megkereséséről szól. A könyv óriásokkal és törpékkel mutatja be Pécs mondavilágát. Baráth Gábor maszkfaragó és építész készíti az egyik leglátványosabb alkotást, a parkban heverésző mecseki óriás szobrát. Erről a saját közösségi oldalán már meg is osztott néhány képet. Az óriás olyan hatalmas lesz, hogy belesüpped majd a földbe, a gyerekek pedig felmászhatnak rá és belenézhetnek a szájába is.

Forrás: Biokom Nonprofit Kft./Facebook

A mecseki óriás mellett a 12 állomáson meg lehet majd nézni – többek között az óriások szobáját, lesz óriási bányászlámpa, láthatjuk a tündérek faluját, és egy tróntermet is berendeznek az egyik állomáson.

„Társaságunk további installációkkal, játékokkal is készül, de ez legyen majd meglepetés.
A munkálatok keretében a kiszáradt, elhalt, vagy már kidőlt, balesetveszélyes fákat is eltávolítják a szakemberek. A Meseerdő nem csupán egy újabb attrakció lesz Pécs számára, hanem egy olyan hely, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt átélhetik a mese világának csodáját és varázsát."

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek