Virágba borult az ország egyik legszebb fasora

A szokásosnál enyhébb időjárásának köszönhetően korábban borult virágba az ikonikus vérszilva fasor Gyöngyöstarján határában. A mesés látványt nyújtó kedvelt fotóhelyszínt rengetegen keresik fel ebben az időszakban – írja a heol.hu.

Gyöngyöstarján egyik ékessége a virágzó fasorForrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A település bevezető útját szegélyező fasor mára Gyöngyöstarján szimbólumává vált, kirándulók, fotósok népes serege örökíti meg minden tavasszal a virágzó fák csodás látványát.

A fákat a kilencvenes évek elején, Szamosvölgyi Péter akkori polgármester idejében ültette a Faluszépítő Egyesület, az önkormányzat pedig 2016-ban felvette Gyöngyöstarján értéktárába.

A fasor tavasszal kedvelt fotótémaForrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

„Sajnos, már korábban kaptunk olyan információkat szakembertől, hogy az évek múlása miatt vannak beteg, elöregedő egyedek a fasorban. Ám, az azóta kivágott fák helyére újakat tervezünk ültetni az ősszel. Azért húzódik addig a pótlás, mert még nem találtunk akkora méretű fákat, amelyekre szükségünk lett volna. Akivel tárgyaltunk, őszre ígérte a megfelelő nagyságú csemetéket, amelyekből 11 hiányzó fát fogunk pótolni" – osztotta meg az információt Kiss Viktor polgármester.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek