Varázsvölgy néven új, izgalmas élménycentrum nyílt a Mátra lábánál

Varázsvölgy a neve Pásztó új élménycentrumának. Az interaktív turisztikai komplexumot több helyszínen, a Pásztói Múzeum és Romkert közvetlen közelében alakították ki. 

Forrás: Facebook/Varázsvölgy

Rekonstruálták a műemlék malmot, a Szent Imre téren lévő üres telkeken pedig fogadóépületet hoztak létre, amely a látogatók számára információt nyújt a város és a környék látnivalóiról. A fogadóépület és a Szalai malom között sétány épült, amely lehetőséget ad helyi mesterségek bemutatására, kiállítások, vásárok rendezésére.

Felújították továbbá az 1989-ben Pásztón elhunyt Rajeczky Benjamin zenetörténész és népzenekutató, ciszterci szerzetes egykori lakóházát; a város első díszpolgárának emlékkiállítását 1992-ben nyitották meg. A közelben kávézó épült, az épületek mellett kialakított teraszról a teljes műemléki terület belátható.

A turisztikai komplexumhoz kapcsolódik egy mobiltelefonos applikáció, amely bemutatja a Romkert nevezetességeit, a ciszterci kolostort, az "oskolamester" házát, valamint az Üveghutát.
Mindemellett rendezvények és szabadtéri mozi lebonyolításához szükséges eszközöket, fény- és hangtechnikai berendezéseket is vásároltak, írja az MTI.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek