Videó: Idén nagy sikere volt a Tisza-tavi jeges fürdőzésnek

Idén mártóztak meg a legtöbben a jeges Tiszában január 6-án a tiszafüredi szabadstrandnál. A vidám, egyre népszerűbb eseményt Ljasuk Dimitry természetfilmes, környezetvédelmi aktivista szervezi meg évről-évre.

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Első alkalommal még mindössze csak tízen voltak, 2022-ben törni kellett a jeget a csobbanáshoz, akkor 94-en mártóztak meg, 2023-ban közel ötszázan merültek nyakig a pár fokos vízben, idén pedig már 660-an regisztráltak, azaz biztosan megdőlt a csobbanórekord.

Január 6-án 12 óra 30-tól várták az érdeklődőket. A gyülekező után 13 órakor Czókoly Sándor atya megáldotta a Tiszát. Tiszafüred polgármestere, Ujvári Imre is jelen volt az eseményen, és köszöntötte a sokaságot.

Egy rövid balesetvédelmi oktatást követően együtt melegítenek be a résztvevők a jeges csobbanáshoz. Kövér Gábor vízimentőtől elhangzott, a vízbelépésnél kellett figyelni, s a megadott vízben tartózkodási időt nem szabadott átlépni. A csobbanókra, akik a legkülönfélébb jelmezeket is felöltötték magukra, vigyázott a mentőszolgálat, polgárőrök és búvárok is.

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A vállalkozó szellemű fürdőzők emléklapot kaptak, és szaunákban melegedhettek fel. Volt meleg tea és szendvicsek is. A rendezvény most is becsületkasszás volt, s miután több pénz gyűlt össze, mint amennyi az összeköltség volt, a fennmaradó pénzt jótékony célra ajánlják fel. A hangulat végig remek volt, így talán nem is kérdés, jövőre is várják a fürdőzni vágyókat, írja a heol.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek