Íme Magyarország új állatkertje, melynek lakóit egészen közelről is megcsodálhatjátok

Még 2019-ben Vác mellett, a festői szépségű Kosdon nyitotta meg kapuit a RoBirtok Élményközpont, amely idén szeptemberben fontos mérföldkőhöz érkezett, ugyanis megkapta az engedélyt állatkert üzemeltetésére – írja a Turizmus.com.

A RoBirtokon a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg az állatokkalForrás: Facebook/RoBirtok

A birtokon kezdetben csak háziállatok éltek, de idővel egzotikus fajok példányai is érkeztek, így a látogatók immár 8 hektáron, 18-féle állatfajjal találkozhatnak és etethetik, simogathatják, gondozhatják őket. A RoBirtokon tovább folynak a fejlesztések, megépült az akár 50 fő befogadására is alkalmas rendezvénypince, új állatok érkezéséről folynak tárgyalások, és elkészültek az új apartmanházak tervei is.

A látogatók betekinthetnek a baromfiudvarba is, részt vehetnek a mangalicák etetésében, nyuszikat simogathatnak, vagy akár alpakát is sétáltathatnak, de lovaskocsikázhatnak, vagy lovagolhatnak is.

A RoBirtok azt szeretné, hogy a családok felfedezzék a falusi élet szépségeit és olyan tevékenységeket próbáljanak ki, amelyekre a rohanó világban már kevés lehetőség van. Úgy gondolják, hogy a birtokon eltöltött idő jobban összekovácsolják a családot, de nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiai hagyományok megőrzésére is, ezért minden hétvégén kemencében, bográcsban készült házias ételeket kínálnak a vendégeknek.

A birtokon alpakákat is lehet sétáltatniForrás: Facebook/RoBirtok

 A látogatók hozzáértő állatgondozók kíséretében, vezetett program keretén belül ismerkedhetnek meg a birtok állataival, bátran bemehetnek a dámszarvasokhoz, az emukhoz, és az ormányos medvékhez, és kipróbálhatják tehénfejést is. Az élménybirtokról tovább információkat weboldalukon olvashattok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek