Ismét jön a meleg idő, ezen a napon újra a nyárban érezhetjük magunkat

Így október közepén járva hajnalban már -3°C és a -5°C is előfordulhat, és bár napközben sem lesz nagyon melegünk, hiszen a maximumok is 20°C alatt alakulnak, sok helyen éppen csak elhagyja a hőmérő higanyszála a 10°C-ot. Ez már október a javából, de legalább süt a nap. Az utóbbi időben azonban biztosak lehetünk abban, hogy semmi sem marad tartósan jelen – írja a koponyeg.hu.

Érdemes lesz a szabadban tölteni a napsütéses őszi órákat - illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Thomas Warnack

Csütörtökön már érezteti hatását a melegedés, eltűnnek a hajnali fagyok és nap közben is 18-24°C-ot mérhetünk. Akik észak-keleten laknak, most nem a legszerencsésebbek, itt a maximumok is csak 10°C és 17°C között alakulnak.

Pénteken újra itt a nyár, hiszen napközben akár 28°C-os maximumokat is mérhetünk - északkeleten most is 20°C alatt maradhatnak a maximumok.

A melegnek azonban "ára" van, ez pedig a zápor, zivatar lehetősége, illetve a szél is sok helyen megélénkül, a Dunántúlon helyenként viharossá is fokozódik

A koponyeg.hu előrejelzése szerint szombaton és vasárnap is erősen felhős lesz az ég, és szórványosan, de több alkalommal alakulhat ki zápor, eső. A délnyugati szél gyakran lesz erős. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 17-25 fokot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek