Átadták Hévíz megszépült útvonalát, nemsokára a virágok is érkeznek

A megújult sétányról Papp Gábor polgármester számolt be Hévíz közösségi oldalán, a Facebook-on keresztül. A fotókkal illusztrált poszt szerint a beruházás során elkészült egy új zenepavilon, egy szakrális bemutatóhely, benne egy bibliai jelentet ábrázoló festménnyel. Öntöző- és vízelvezető rendszert építtettek ki, valamint megújult a fa- és cserjeállomány is.

A régi, sok virágágyás is vissza fog kerülni a helyére, csak az még egy kis időbe telik - írták a posztbanForrás: Hévíz Város Önkormányzata / FB

Új egyedi gyártású padokat, hulladéktárolókat és kandelábereket helyeztek el. Ezen felül új térkő burkolatot és szegélykövezést kapott a sétány és a fürdő bejárata előtti tér, összesen közel 7000 négyzetméteren. Megújult a szökőkút, pergolát építettek, fotópontokat alakítottak ki, valamint egy sakk- és malomjáték is helyet kapott a sétány mellett.

A zöldítéssel kapcsolatban így nyilatkozott a polgármester: „Összesen 11 ezer négyzetméteren új gyepet raktunk le, több mint 13 ezer darab cserjét, évelő növényt, 4 fenyőt, és futónövényeket is telepítettünk a területre - számolt be a polgármester.

Kisebb garanciális javítások és munkák még várhatóak az elkövetkezendő napokban, de ez nem fogja zavarni a település nyugalmát, ami az őszi hónapokban is kedvelt úti cél.

A hévízi fejlesztés elindításának célja az volt, hogy modern és időtálló arculatot kapjon a Tófürdő körüli sétány, a korábban elkészült Ady utcai Festetics sétány folytatása - jelezték a posztban, megköszönve a hévíziek és a vendégek türelmét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek