Lemészárolták az állatokat a Sarudon frissen megnyitott mini állatkertben

Alig 2 hete számoltunk be örömmel arról, hogy Tiszta-tó kedvelt mini-állatkertje, a sarudi MiniZoo állatsimogató új helyen, új névvel menyitott. Az újjászületett Apraja Farmja Parasztudvar a Kossuth Lajos út 84. szám alatt található Varsa Élményportánál nyitotta kapuit, de a napokban döbbenetes dolog történt: kóborkutyák szinte lemészárolták az állatállományt.

Itt újra testközelbe kerülhettek a gyerekek az állatokkalForrás: Apraja Farmja MiniZOO/Facebook

A pusztításról az Élményfalu Sarud, a Tisza-tó Pihenőfaluja Facebook-pldalán részletesen be is számoltak: "Emberfeletti energiával és rengeteg szeretettel építettük hónapokon keresztül az Apraja Farmja Parasztudvart. Részben, hogy megmentsük a Tisza-tavi MiniZoo állatait. Részben, hogy megőrizzük és be tudjuk mutatni a vidéki élet értékeit, a velünk élő állatokat a gyerekeknek. Nagy szeretettel fogadta mindenki az új sarudi attrakciót, nem is gondoltuk, hogy ősszel még fogadhatunk látogatókat. A sikeren felbuzdúlva előre hoztuk több állat beszerzését, hogy még több barát várjon itt Benneteket. Azonban amíg mi Ónodra tartottunk, kóbor kutyák szöktek be az Apraja Farmja területére, és szörnyű pusztítást hajtottak végre... Halomra öltek közel 100 tengeri malacot, 4 nyulat...s egy kiscicánkat.." – írják a posztban.

A bejegyzésben tovább részletezik, hogy megfogták az egyik visszatérő kóborkutyát azok közül, melyek tucatszám mászkálnak szabadon Sarud utcáin. Felhívást is intéztek a emberekhez, tudatosítva bennük, hogy mindenki felelős azokért az állatokért, amelyeket befogadnak vagy az utcán etetnek. Ezután elnézést kértek a látogatóiktól az állatsimogató megfogyatkozott csapata miatt, ami őket is rémálomként érte. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek