Folytatódik a balatoni bringakörút felújítása - Azt is tudni, hogy hol

Balatonudvari és Vonyarcvashegy között, összesen 10,5 kilométernyi szakaszon folytatódik a balatoni bringakörút felújítása - jelentették be a Balatongyörökön tartott hétvégi tájékoztatón.

Kerékpárút BalatongyörökönForrás: MTI/Katona Tibor

A Balatont körbeölelő, mintegy 205 kilométeres körút felújítása 2019-ben kezdődött el. Mára több mint a felén, 114 kilométeren befejeződtek már a munkálatok. A Zala és Veszprém vármegyében most induló rekonstrukció közel nettó 550 millió forintba kerül, és az év végéig befejeződik a felújítás.

Hazánkban az elmúlt években mintegy 340 kilométernyi új bicikliút épült, és közel 220 kilométernyi lett felújítva. Országszerte 336 kilométernyi új szakasz építésének és 220 kilométernyinek a felújítása van előkészítő szakaszban, vagy már meg is kezdődtek ezeknek a munkálatai - olvasható a zalamedia.hu cikkében.

A Balatonnál nemcsak az északi parton folytatják a rekonstrukciót, hanem ezzel párhuzamosan Siófoknál is megindulnak a felújítási munkálatok. A déli parti város és Pécs közötti bringaút első szakaszaként mintegy két kilométeres nyomvonal újul meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek