Luxus élményben lehet részünk Füreden - Újranyitott az Anna Grand Hotel

Egy kis luxus mindenkinek kijár. Legyen az egy megnyugtató fürdőzés gyerekricsaj nélkül, egy gyertyafényes vacsora kettesben, vagy éppen egy hétvégi, balatoni kiruccanás, ahol az éjszakát egy páratlan, történelmi helyen töltjük el. Például az újranyitott az Anna Grand Hotelben. Íme ilyen szép lett!

Elsők között volt lehetőségünk bepillantást nyerni a négy csillagos superior besorolást megcélzó szálloda falai közé. A hotel nagyköveti feladatait Epres Panni látja el, aki nem csupán szépségével és kedves személyiségével támogatta a fél évig tartó munkálatokat, de a belsőépítészeti csapattal együttműködve a komplex szállodai enteriőr tervezésébe is besegített.

Forrás: annagrandhotel.hu / Press

„Ez a nagyköveti felkérés azért jelentett számomra igazán kellemes meglepetést, mert a hotel csapata nem csak a promóciós feladatok kapcsán számított rám. Már a megnyitó előtt fél évvel elkezdődött a közös munka, részt vehettem a szálloda stílusának kialakításában - többek között én választottam ki a piperecikkek illatát, segítettem az enteriőrök színvilágának kialakításában és a szállodai alkalmazottak uniformisának megálmodásában is" - avatta be az újságírókat feladatainak részleteibe Epres Panni.

Egy csipetnyi múltidézés

Az Anna Grand Hotel 1786 óta a Balaton ikonikus épülete, amely a 19. század elejétől kedvelt helyszíne a kikapcsolódni vágyóknak. Balatonfüred mindig is az előkelő magyar fürdővárosok közé tartozott. Az idelátogatók megtapasztalhatják, ahogy a történelmi örökség ötvöződik a modern eleganciával. Amint viszont leszáll az éj, mindenkit magával ragad Balatonfüred különleges, pezsgő, esti hangulata.

Forrás: annagrandhotel.hu / Press

Az Anna Grand Hotel népszerűségét és történelmi jelentőségét a híres vendégeken túl – például Vörösmarty Mihályon, Jászai Marin vagy Kossuth Lajoson – mi sem bizonyítja jobban, hogy már a 19. század derekán heti háromszor gyorskocsijárat biztosította, hogy a pesti vendégek lejuthassanak a divatosnak számító Nagyvendéglőbe, melynek nevét 1889-ben változtatták Grand Hotelre. Ez az a név, amely aztán a hosszú évtizedek alatt összefonódott a legendás Anna-báléval, 2014 óta pedig a Miss Balaton versenyek gáláinak és kísérőrendezvényeinek állandó helyszínéül szolgál.

Forrás: annagrandhotel.hu / Press

Bartos Balázs szállodaigazgató hangsúlyozta, hogy büszkén vállalta el a hotel igazgatói pozícióját. „Szakmai szempontból hatalmas kihívás és egyben megtiszteltetés is, hiszen ennek az ikonikus szállodának hatalmas múltja van és még nagyobb jövője lesz! Örömmel hozzuk el a luxust és az ehhez tartozó életérzést ebbe a csodálatos épületbe és kollégáimmal közös célunk ezt minél több vendéggel megismertetni a jövőben" – árulta el.

Reformkori elegancia modern köntösben

A műemlékvédelemmel bíró épületet a modern luxussal ötvözték, az új tulajdonos, egy Magyarországon működő izraeli befektetőcsoport határozott elképzelései alapján.

Forrás: annagrandhotel.hu / Press

„A hotel átalakításának legnagyobb kihívása a műemlék épület jellegének megőrzése mellett a belső terek modern, luxus környezetbe való áthelyezése volt. Az újragondolt styling során kiemelten fontosnak tartottuk a legmagasabb szintű komfort érzet biztosítását, amely a terek újragondolásánál is prioritást élvezett. Ennek tükrében álmodtuk meg az Anna Grand royal lakosztályt, mely grandiózus méreteivel és unikális anyaghasználatával új távlatokat nyit a Balaton térség turisztikai piacán" - mondta el Farkas Dóra, a belső átalakítás koordinátora.

Forrás: annagrandhotel.hu / Press

A luxusszálloda szobáiban a felhőtlen pihenésről – túl a kifinomult designon – prémium matracok és ágyneműk, a nap tökéletes indulásáról pedig saját kávéfőző és szenvedéllyel választott kávékapszulák gondoskodnak.

Páratlan gasztronómiai utazás

A kulináris élmények során az ételek mellett a környezet, a szolgáltatás minősége és az étkezés közösségi aspektusa is fontos szerepet játszik a szállodában. Egy vacsora az ANNA GRAND éttermében mindig különleges élmény lesz, a vendégek a tradicionális ételeket a hotel egyedi stílusában élvezhetik.

Forrás: annagrandhotel.hu / Press

A séf elkötelezett a magas minőségű alapanyagok, a precíz elkészítés és a vizuális vonzerő iránt, és ez minden egyes fogáson érződik. Az ANNA GRAND borszakértője mindig rendelkezésére áll, és nem csupán a borokat értékeli, hanem segít eligazodni azok világában, valamint megismerteti a különleges italokra vágyókat a különböző stílusokkal és szőlőfajtákkal.

Forrás: Travelo.hu

Az Anna Grad Hotel a felújítást követően 105 szobával, grandiózus, akár háromszáz fő befogadására alkalma bálteremmel, valamint 1200 négyzetméteres wellnessrészleggel várja a luxus életélményre vágyó vendégeit. A hotel szolgáltatásai már elérhetőek a nagyközönség számára, hamarosan pedig a szállodában található Anna Spa is megnyitja kapuit. Ha még több információra, árakra és foglalási  időpontokra vagytok kíváncsiak, a grand hotel honlapján megtaláltok mindent.

A cikk szerzője: Antalffy Krisztina

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek