Több napos fesztivál veszi kezdetét az állatkertek napja alkalmából!

157 évvel ezelőtt, augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a Fővárosi Állat-és Növénykert, az első állatkert Magyarországon, ezért rendezik meg minden évben az Állatkertek Napját ezen a napon. Az esemény alkalmából többnapos Állatkerti Fesztivál várja a látogatókat, de mutatjuk az ország legjobb állatkertjeit is. 

Az Állatkertek Napja alkalmából  különleges programokkal készülnek a látogatóknakForrás: Shutterstock/FamVeld

Fővárosi Állat- és Növénykert - Budapest

1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt az ország első és egyben legpatinánsabb állatkertje, ahol a történeti múlt örökségei mellett több mint 8000 különleges állattal találkozhatunk. A helyszínen moziterem, akvárium, papagájház, vízi cirkusz, elefántház teszi különlegessé a látogatás élményét, ezen a héten pedig igazi fesztiválhangulat várja az érdeklődőket.

Fókashow és látványetetések is várják a látogatókatForrás: Facebook/Fővárosi Állat-és Növénykert

Napközben családi programok, délutánonként koncertek, majd az este folyamán nívós előadók lépnek fel a Főkaputéri nagyszínpadon. Lesznek kézműves előadások, kvízjátékok, arc-és csillámfestés, látványetetések és élményprogramok. A részletes program az Állatkert honlapján érhető el. 

Nyíregyházi Állatpark

A nyíregyházi Sóstó Zoo Európa egyik legnagyobb állománnyal rendelkező állatparkja, amely egy hangulatos tölgyerdőben várja látogatóit. Több mint 500 faj 5000 egyede él itt; a létesítmény fő célja a veszélyeztetett fajok fenntartása, és itt található hazánk legnagyobb vastagbőrű- és emlősállománya is. Ez az ország legszellősebb elrendezésű állatkertje, így kényelmesen járhatjuk körbe a parkot.

A fehér oroszlán hármasikrek a Nyíregyházi ÁllatparkbanForrás: Facebook / Nyíregyházi Állatpark

A főszezonban naponta kétszer fókashow, látványetetések, tevegelés, Maki erdő, állatmesés bábszínházi előadások és kocsikazoo teszi felejthetetlenné az ottlétet, a 4000 négyzetméteres 3 szintes Zöld Piramis interaktív őserdejében való kalandozás pedig életre szóló élménnyel ajándékozza meg a látogatókat.

Veszprémi Állatkert

A Veszprémi Állatkert a Balatontól mindössze 15 km-re található, ahol a látogatók festői környezetben találkozhatnak vadállatokkal, terráriumi lényekkel, sőt még kihalt dinoszauruszok modelljeivel is.

Igazi cukiságok a Veszprémi ÁllatkertbenForrás: Facebook/Veszprémi Állatkert

A veszprémi állatkert leglátványosabb része a Gulya-dombi fennsíkon kialakított Afrika szavanna. Itt zebrák, zsiráfok és szélesszájú orrszarvúk szaladgálnak, de struccok és antilopok is megcsodálhatók. A park nyár elején nyitotta meg legújabb látványosságát, a háziállat bemutatót. Az új projekt keretében tíz különböző, hagyományos magyar állatfajta egyedeit, például a magyar tarka szarvasmarhákat, a szőke mangalicákat, a cikta juhokat vagy a kendermagos magyar tyúkokat tekinthetik meg az érdeklődők. Az állatkertben játszótér és kötélpark is található, valamint számos étterem, büfé, és fagyizó várja a kalandozó kicsiket és nagyokat egyaránt. 

Debreceni Állatkert

A debreceni Nagyerdő varázslatos fái közé megálmodott létesítmény 1958 óta várja vendégeit, amely ma már 17 hektáron mutatja be 5 földrész 170 fajának mintegy 900 példányát. Az állatkert legnépszerűbb lakói közé tartoznak a Magyarországon csak Debrecenben látható recés zsiráfok, a nílusi vízilovak, a szibériai tigrisek, a fehérkezű gibbonok, a pápaszemes pingvinek és a játékos kapucinusmajmok.

Felejthetetlen élmények a debreceni állatkertbenForrás: Facebook/Zoo Debrecen

Az állatkert növénykertjében egyaránt fellelhetők hazai, illetve a világ különböző tájairól származó egzotikus fajok is. A látogatókat egész évben tematikus programok, izgalmas éjszakai túrák várják, akik akár különleges kísérőt is kaphatnak a pingvinek személyében. Mi is beszámoltunk róla, hogy az állatkertben nemrég született meg az első vöröspanda-kölyök, akinek nevéről a látogatók dönthetnek még ezen a héten az állatkert Facebook-oldalán.

+1 Állatok testközelből - Richter Safari Park

Magyarország egyetlen autós safari parkjában a Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok munkájából kivont vadállatok szép, hozzájuk méltó környezetben töltik megérdemelt pihenésüket, ahol a látogatók testközelből csodálhatják meg őket. A Richter Safari Park Budapesttől kevesebb mint 1 órára található Nagykőrösön, és a vadon élő állatok mellett számos érdekes programmal várnak minden érdeklődőt. 

Állatok testközelből a Richter Safari ParkbanForrás: Facebook/Safari Park Richter

A hatalmas területen óriáskerék, állatsimogató, cirkuszi bemutatók, játszótér, büfé és egy tó is kialakításra került, így a párok és a családosok vízibiciklizhetnek is a szabadban. A park idén egy új programlehetőséggel is bővült, ami azt jelenti, hogy az oroszlánok és tigrisek közé is be lehet hajtani, és testközelből megcsodálni ezeket a gyönyörű vadállatokat.

Forrás: csodasmagyarorszag.hu, cartour.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek