A Margitszigeti Kisállatkert, ami egész évben nyitva tart

Emlékeztek még, amikor bemutattuk a Margitszigeti Nagyszállót, mely egyidős a fővárossal? Százötven éve, 1873-ban épült fel, amikor egyesítették Pestet, Budát, Óbudát és a Margitszigetet. Most itt az ideje, hogy megismerjétek a Margitszigeti Kisállatkert (Vadasparkot), mely egész évben nyitva tart.

Forrás: Margitszigeti Kisállatkert / Facebook.com

Hogy miért erre a kedves helyre esett most a választásunk? Mert megjelent Deák Judit író, a Magyar Idegenvezetők Egyesülete elnökének új könyve, a Budapest tündérkertje című sétakönyv. Ebben a kötetben Judit így ír a Margitszigeti Vadasparkról: Ez egy állatbemutató kert, amely azzal a céllal jött létre, hogy betekintést engedjen abba, hogy milyen állatok élhettek itt a szigeten a középkorban, másrészt közelebb hozza a természetet a szigetre látogatókhoz.

A kertben, mely félúton van a Margit híd és az Árpád híd között dámvadakat és nyulakat láthatunk, de díszes madárfajok, récék, ázsiai selyemtyúkok is élnek itt. Sok állat sérülten kerül ide a vadasparkba, róluk a szakemberek gondoskodnak, etetik nevelik őket.

Az említett nyulak szabadon ugrándoznak a kertben, felidézve az egykori "Nyulak szigete" hangulatot, a kolostorkertek látványát.

Az 1950-es években alapított kertben pónik is vannak. Ha szép az idő, díjazás ellenében lehetőség van lovagolni is rajtuk, a szakemberek segítenek. A parkot 2002 óta a Fővárosi Állatkert üzemelteti, és amint már említettük egész évben nyitva tart.

Deák Judit korábbi sétakönyve a Vurstlitól a Magyar Zene Házáig - Séták a Városligetben címet viselte.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek