Videó: Kék cápát akasztott horogra egy dunaföldvári horgász

Nikl Béla feleségével immár 23 éve üzemelteti horgászboltjukat Dunaföldváron, emellett maga is ismert és sikeres horgász. Az elmúlt évben sikerült horogra akasztania egy 83 kilós, 2,20 méteres harcsát, a norvég partoknál húszkilós tőkehalakat, Horvátországban pedig egy kék cápát fogott – írja a TEOL.

Nikl Béla kék cápát fogott HorvátországbanForrás: TEOL.hu

A férfit már gyerekkorától vonzotta a horgászat, ahová főként édesapjával és keresztapjával jártak. Nevéhez több rekordfogás fűződik a Dunán, például a magyarországi dunaszakaszon pergetve fogott mindenkori legnagyobb harcsa, de emellett számtalanszor nyert hazai horgászversenyeket is. 

Nikl Béla egyik rekordfogása NorvégiábanForrás: TEOL.hu

Béla külföldön is kipróbálta már tudását, korábban már horgászott Olaszországban a hatalmas harcsáiról híres Po folyón, tavaly pedig egy barátjával próbát tettek a norvég tengeren is. Nagyjából két-három órás utat tettek meg a fjordoktól, mire a megfelelő horgászhelyhez értek, itt ugyanis nagyméretű, akár húszkilós tőkehalakra, laposhalakra is lehet vadászni. 

A dunaföldvári horgász idén májusban egy kísérővel indult útnak a horvát Kornati Nemzeti Parkba, azzal a céllal, hogy tonhalat fognak. Kiderült, hogy Horvátországban összesen 11 ember kap engedély tonhal horgászatra évente úgy, hogy meg is tarthatja a kifogott mennyiséget. A zsákmány ugyan szerényebb volt, mint a Norvég tengeren, de egy szokatlan élmény kárpótolta őket: sikerült ugyanis egy 2,5 méretes, 150 kilós kék cápát horogra akasztaniuk. Természetesen "zsákmány" nélkül tértek haza, hiszen a kék cápa védett halnak számít, így csupán fotókat készíthettek vele, majd visszaengedték a tengerbe.

ikl Béla norvégiai horgász kalandjairól és jövőbeli terveiről a TEOL oldalán olvashatsz bővebben. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek