Rekordfogás: Több mint 2 méteres hal bukkant elő a Mátravíz Horgásztóból

Sporthorgászattal töltött napnak indult az augusztus 5-i péntek, de végül egy horgászrekorddal ért véget, mikor Nagy Róbert és párja amurok és pontyok helyett, egy óriási harcsát fogtak ki a tóból.  Tudták, hogy élnek 50 kiló feletti harcsák a tóban, egy 230 centiméteres példányra, amelynek a tömegét 70-80 kilogrammra saccolták, egyáltalán nem számítottak.

Róberték a Mátravíz Horgásztó 9-es álláson pecáztak. A halat, amit először egy nagyon nagy pontynak hittek, a tó kezepéről sikerült megfordítani. Elmondásuk szerint ezt követően a tó végét célozta meg, és úgy ment, mint egy gőzmozdony. Már másfél órája fárasztották, amikor először feljött a felszínre, de messziről még mindig hatalmas pontynak tűnt. 

A hadakozás felkeltette a szomszéd állás horgászainak figyelmét is, akik azonnal mentek segíteni, sőt még a halőrnek is szóltak, mert már látható volt, hogy a hal bizony nem ponty lesz, hanem egy emberméretű harcsa. Az élőlény kiemeléséhez végül négyen kellettek - olvasható a Pecaverzum.hu oldalán.

A szerencsés horgász beszámolója szerint a harcsa tömegét nem mérték le, de a teljes hosszához viszanyítva, ami 230 centiméternek bizonyult, a hal 70-80 kilós lehetett. Forgács Péter tógazda elmondta, a közel 40 éves Mátravíz Horgásztó eddigi tórekordja egy 39 kilós harcsa volt, amelyet 2014-ben fogtak ki, így a mostani egy új tórekord. Amint a Facebook-posztban is írták, a fotózkodás után az óriási harcsát visszaengedték a Nagytóba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek