Ne maradjatok le róla! Jön a Nagy Nyári Sétanap augusztus elején

Ha már régóta tervben volt, hogy egyszer jelentkeztek egy városi sétára, de nem tudtátok tetszeni fog-e a műfaj, vagy egyszerűen nem volt 2-3 órátok részt venni a kiválasztott túrán, akkor most van egy jó hírünk. A Korzózz Velünk! augusztus 6-ra meghirdette Nagy Nyári Sétanapját. Ezen a napon egymást követik majd az egyórás séták, így ízelítőt kaphatunk milyen az, amikor a város titkosabb helyeire is bejuthatunk.

A Korzózz Velünk! csapata, idegenvezetők, történészek, szociológusok, irodalomtörténészek, politológusok és kertészmérnökök mind arra tették fel az idejüket, hogy kalandos időutazásra invitálja azokat, akik nyitottak a főváros szépségeire, eldugott részleteire, és akik igényes, kulturális, ismeretterjesztő programokban szeretnének részt venni.

"Látni és látszani" - Mennyibe kerülhetett egy üldögélés a korzó székein?Forrás: Fortepan / korzozzvelunk.hu

A vezetők málladozó, ámde patinás, vagy éppen szikrázóan modern épületrengeteg tövébe kalauzolnak el bennünket, felkutathatjuk velük a múltat, valamint a jelen csodáit és szörnyűségeit is, mert az bizony az sem elhallgatható. 

Ha valaki már régóta vágyik egy ilyen sétára, de eddig nem volt 2-3 szabad órája, most ízelítőt kaphat ebből a városnéző típusból, mert az augusztus 6-án induló, választható túrák mind 1-1 órásak lesznek. A Nagy Nyári Sétanapon, egész nap egymást követik majd az egyórás séták, ráadásul kedvező áron (sokkal olcsóbban, mint alapjáraton).

Ezen a vasárnapi napon azokra is gondoltak az egyórás sétákkal, akik egy hosszabb útra már nem tudnak elindulni, de az egy óra pont kellemesnek tűnik. Sőt, ha fáradhatatlanok vagyunk és legszívesebben egész nap sétálnánk, augusztus 6-án ezt is megtehettjük. Végignézve a lehetőségeket a korzozzvelunk.hu oldalán, ezen a napon 1 séta áráért 2 sétán is részt vehetünk, és így tovább.

Paloták, terek, ismerkedési szokások

A Nagy Nyári Sétanapon lehetőségünk lesz megismerni a régi korok ismerkedési szokásait, bejárni a Duna-korzót, de bepillanthatunk a pompás Festetics-palotába, a Kazinczy utcai zsinagógába, egy 220 éves pesti házba és az Akadémia utca palotáiba is. 

Az Aurea Ana Palace HotelForrás: korzozzvelunk.hu

Az első séta 10 órakor kezdődik. Ez a megújult Blaha ezernyi titkát mutatja majd be. "Rántsuk le a leplet a Corvin Áruház titkairól! Ismerjük meg az ikonikus tér múltját, ahol a híres EMKE Kávéház, Budapest első kőmozija, első mozgólépcsője, első liftje, első éjjelnappali élelmiszerüzlete működött" - írták az ajánlóban.

A megújult Blaha titkaiForrás: korzozzvelunk.hu

Ezt követi 10:30-tól a "Látni és látszani" - Korok és szokások, különös sorsok a Duna-korzón elnevezésű séta, aminek a találkozási pontja a Március 15. téren lesz, a Petőfi szobor előtt. Erre még kaphatók jegyek, ahogy Az Akadémia utca palotái című sétára is, de nem árt sietni, mert a ritkán látogatható helyszínekre nagyon gyorsan fogynak a kedvezményes jegyek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek