Meseösvényeken fedezhetjük fel a Budapest környéki erdőket

Az Aktív Magyarország és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös fejlesztésének eredményeként egy ingyenesen letölthető applikáción keresztül ismerhetjük meg a hazai erdők állat és növényvilágát, a meseösvények végigjárásáért pedig valódi ajándékokat is kaphatunk – olvasható a turizmus.com oldalán.

A digitális meseösvény térképeForrás: Aktív Magyarország

Az applikációban megelevenedik a Parkerdő címerállata, Oszi, a kis holló, aki izgalmas kalandokon keresztül a kirándulókkal együtt fedezi fel a Budapest környéki erődket. A Digitális Vándor alkalmazásban az új útvonalakkal együtt már több mint 70 digitális ösvényen kalauzol végig szerte az országban, a lista pedig folyamatosan bővül. A meseösvények végigjárásáért pedig valódi ajándékokat is kaphatnak a leglelkesebb túrázók. Öt ösvény bejárásáért egy Oszi-kitűzőt és egy Budakeszi Vadasparkba szóló belépőt kaphatunk, melyet a Vadasparknál lehet beváltani az öt ösvényt igazoló digitális kitűző felmutatásával.

Az ösvények bejárásáért jutalom is jár

A kép illusztráció.
Forrás: Shutterstock/Ground Picture

Visegrádtól az érdi Beliczay-szigetig változatos tájakat mutat meg a tíz ösvény. A közkedvelt Holdvilág-árok ugyanolyan izgalmas kalandokat tartogat, mint a kevesek által ismert Hirsch-orom a Pilis szívében. A látogató minden esetben egy hosszabb-rövidebb sétát tesz, ami során különböző állomásokon kap érdekes információkat, old meg feladatokat, vagy akár találkozik állatokkal, mesebeli lényekkel a telefonja képernyőjén.

Oszi viszont nem csak a telefonok képernyőjén él: a kamaraerdei ösvény történetét képregényben is élvezhetik a fiatalok. A kiadványt a Budakeszi Vadasparkban vagy az Aktív Magyarország kitelepülésein lehet ingyenesen beszerezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek