Belekóstolnál a vidéki porták életébe? Szabadulj ki a völgybe!

Júliustól szeptemberig, egész nyáron átívelő programsorozat vette kezdetét Zalában, 36 családi porta szervezésében. A programsorozaton 135 izgalmas program várja az érdeklődőket Zalacsánytól Kisgörbőig a Zala-völgyében. 

Merülj el az íjászat rejtelmeiben a Zala-völgybenForrás: Nyitott porták

Keszthely és Zalaegerszeg között félúton, ha letérünk a főútról, egy üde zöld, dimbes-dombos, erdőkkel és mezőkkel tarkított meseszerű vidéken találjuk magunkat, ahol burjánzik a természet, és ahol élnek még a hagyományok.

Ha már régóta keresed a hamisítatlan falusi füstölt sonka vagy a minőségi, termelői borok zamatát, akkor ott a helyed a Zala-völgyében! Ezen a nyáron megismételhetetlen, valós élményeket szerezhetsz, és megismerheted a vidéki porták elfeledett életét.

Aki ide ellátogat, az ellesheti a gazdasszonyoktól és gazdáktól a kolbásztöltés, a lekvárfőzés vagy éppen a zalai cukorperecsütés fortélyait.

De ha nem a konyha a terepünk, akkor lovagolhatunk, íjászkodhatunk, quadozhatunk, vagy egyszerűen csak kiszabadulhatunk végre a négy fal közül.

Quados panoráma piknik a Csáford-völgyi Natúr PontnálForrás: Nyitott Porták

A portákon nem tömegrendezvényeket fogsz találni, itt a résztvevők a házigazdákkal együtt, aktívan kapcsolódhatnak a történésekhez, saját kreatív személyiségükkel alakíthatják a programokat.

A Nyitott portákon a nyarat bor- és pálinkakóstolók, mangalica és marha húsos délutánok, gyógynövény, gomba és kertész tippek, zöldség és virág vásár, levendula és gyümölcs szüretek, íjászkodás, lovas és quados túrák, valamint Pokorny Lia estek teszik felejthetetlenné. 

Most belekóstolhatsz a vidéki életbe!Forrás: Nyitott porták

A zalai dombok ölelésében szervezett programokra családokat, baráti társaságokat egyaránt várnak. Ha nagyobb társasággal érkeznétek, érdemes előre időpontot foglalni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek