Még tart a szentjánosbogár-rajzás több hazai arborétumban

Az országban több arborétumban is tart még a szentjánosbogarak rajzása, vagyis fényes tánca. Így például a Nemzeti Botanikus Kertben és az Alcsúti Arborétumban is. Ha szívesen megnéznétek milyen az, amik ezer kis világító bogár, mint megannyi apró tündérke, bevilágítja az éjszakát, még ellátogathattok a kertekbe. 

Érdemes időben érkezni az esti sétákra, már 18-tól lehet jegyet venniForrás: Alcsúti Arborétum / Facebook.com

Az Alcsúti Arborétum például azt írta a honlapján, hogy a rajzás előreláthatólag júniusba, körülbelül két héten keresztül tart. Az időpont bogár- és időjárásfüggő, így érdemes nyomon követni a bejegyzéseket. Ezek közül a legfrissebb szerint, ami június 26-án került ki a Facebookra, még javában zajlik esténként a Szentjánosbogár-rajzás.

A rajzás ideje alatt mindennap (hétköznap is) 20:30-kor, 20:45-kor és 21 órakor indulnak szakvezetések. A szakvezetés hossza körülbelül 1-1,5 óra. Az arborétumba persze egyéni látogatóként, szakvezetés nélkül is be lehet menni 21 óráig, azonban kizárólag saját felelősségre, valamint a jegyár ebben az esetben sem változik.

Aki felkészült, az visz állványt is és hosszú expóidővel készíti a fotókatForrás: ©János Simon / Alcsúti Arborétum / Facebook.com

Amikor már nem intenzív és látványos az apró kis bogarak tánca, azt közzé fogják tenni a Facebook-oldalon. Addig mindenki nyugodtan elindulhat szentjánosbogarak táncot csodálni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek