Hazánk egyik legszebb, történelmi épülete Kastély védjegyet kapott

Országszerte zajlik a szabadvízi strandok és a szálláshelyek minősítése, mellete pedig a Kastély védjegy odaítélése is. A megtisztelő minősítést elsőként a Gödöllői Királyi Kastély kapta meg; az  ünnepélyes védjegytábla-átadót június 26-án tartották.

A Gödöllői Királyi KastélyForrás: Shutterstock/Varga Jozsef Zoltan

A leírás szerint a Kastély védjegy célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az épített magyar kulturális örökségre. A védjegy a látogató számára garanciát jelent a minőségi vendégélményre, már a megérkezés előtti tájékozódástól a teljes látogatói útvonalon át egészen a távozásig.

A védjegy megszerzése kizárólag olyan kastélyokat céloz, melyek turisztikai attrakcióként máködnek és hasznosított épületek; a kastélyszállodákat nem tartoznak bele a válogatsába. A minősítés önkéntes alapon történik, és három évre érvényes.

"A Kastély védjegy olyan minősítési szempontokat tartalmaz, amelyek minden vendégnek, a 0-tól a 100 éves korig garantálják a látogatói élményt, és ebben a hazai kastélyok között magas szintű családbarát szolgáltatásaival élen jár az egyik leglátogatottabb attrakcióként a Gödöllői Királyi Kastély - írta Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület.

Forrás: CC BY-SA 2.5 hu/oPPÁRÉ/Wikipedia

A Gödöllői Királyi Kastély látogatói a klasszikus tárlatvezetések mellett közel húszféle tematikus túra közül választhatnak. Egy mesefüzet segítségével egyénileg is bejárhatják a 26 hektáros, romantikus parkot, de audio guide-os tárlatvezetést is választhatnak. A kastély a külföldiekre is gondolt: az országban egyedülálló módon, 13 nyelven érhető el az audio guide, és ezen túlmenően az alsótagozatos korosztály választhat a „királylányos" és a „királyfis" változat közül.

Forrás: Turizmus.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek