Járatbővítés: Hétvégétől lép életbe a MÁV főszezoni menetrendje

Június 17-én, szombaton lép életbe a MÁV-Volán-csoport nyári főszezoni menetrendje - közölte a közlekedési társaság Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

Mint írták, az elmúlt években megszokott, Budapest és a Balaton közötti járatokon kívül már a vakáció első hétvégéjétől közvetlen vonatok indulnak a Kelet-, Délkelet-Magyarországi vármegyeszékhelyekről a Balatonra, valamint a korábbi években még nem létező új viszonylatok is kényelmesebbé, gyorsabbá teszik az utazást a nyaralók, kirándulók számára.

Emeletes vonatok közlekednek a főszezonban a BalatonraForrás: MÁV / Facebook

Bővül a balatoni közlekedésben a légkondicionált InterCity vasúti kocsik száma, több korszerű FLIRT és KISS motorvonat áll forgalomba, valamint az idén 75 éves Utasellátó fedélzeti szolgáltatásait is igénybe lehet venni a déli és az északi partra tartó számos InterCity vonaton - ismertették.

A tájékoztatás kitér rá, hogy új menetrendet vezet be a Volánbusz az ország több térségében, köztük a Balaton vonzáskörzetében is, így kedvezőbb utazási lehetőségekkel közelíthető meg a tó környéke Sopronból, Győrből, illetve Tatabánya, Mór, Bakonycsernye, Zirc térségéből is. Bővül a Balaton-felvidéken, a Káli-medence térségét érintő éjszakai járatok köre is - írták.

Július elsejétől az országbérletek is felhasználhatók lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán történő utazáshoz. A társaság az új díjtermékkel a korábbiaknál is több utasnak kínál olcsó és egyszerű megoldást az utazáshoz. A változás a Balaton felé, illetve a tó felöl közlekedő távolsági feláras vonatokat is érinteni fogja. A vármegye- és országbérlettel utazók a https://www.orszagberlet.hu/ weboldal Balaton menüpontján belül tudnak tájékozódni a jelenleg elérhető vonatokról és a júliusi módosításokról.

A Volánbusz menetrendjében is jelentős változások lesznekForrás: VOLÁNBUSZ Zrt./Facebook

A főszezoni menetrend augusztus 27-ig lesz érvényben, és azt a szeptember végéig tartó utószezoni menetrend követi majd. A nyári menetrendről és az utazási lehetőségekről, újdonságokról további részletek a társaság honlapján, a https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/hetvegen-indul-mav-volan-csoport-foszezoni-menetrendje linkre kattintva érhetőek el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek