Készülj! Retró vonatokkal roboghatsz a Balatonra a hétvégén

Kipróbálnád milyen volt a régi idők meghatározó élménye? Utaznál ismét klasszikus, faburkolatú, lehúzható ablakos fülkés vasúti kocsival, vagy éppen forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsival? Akkor készülj a hétvégére, mert július 16-án és 17-én igazi retró vonatok közlekednek a Balaton partjára.

A 424-es egy különleges, nyolcvanas évek elejére jellemző összeállítású Tekergő expresszvonat élén robog majdForrás: MÁV/Facebook

Elsősorban a hazai gyártású vontatójárművekre lehet majd számítani, de újdonságként eddig nem látott típusok is megjelennek majd, például a régi idők hangulatát idéző ABbmot, MDamot és BVmot.

A vasúti közlekedés rajongói biztosan hallottak már a magyar ipar büszkeségéről, a 424-es gőzmozdonyról, amely 1924 és 1958 között volt gyártásban, és amely számos nosztalgikus hangulatú műben tűnik fel a szépirodalomban, filmben, vagy popzenében.

A 424-es egy különleges, nyolcvanas évek elejére jellemző összeállítású Tekergő expresszvonat élén robog majd. A nosztalgia étkezőkocsiban az Utasellátó különleges retró kínálatát is kipróbálhatjuk a járaton. Visszatérnek a méltán népszerű Púpos mozdonyok is, melyek közül egyszerre három is dolgozik majd menetrendszerinti vonat élén, de a MÁV-HÉV BoBo-i is újra munkába állnak. A Csörgők szerelmeseit pedig egy dupla meglepetés várja.

A retró vonatok Budapest és Tapolca, valamint Keszthely és Szombathely között közlekednek majd. A menetrendről itt tájékozódhatsz. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek