Ilyen intenzív hatással van ma ránk a Telihold!

A legtöbbünk számára a telihold fázisa a szerelem és a románc jelképe, de az asztrológusok szerint ennél sokkal többről van szó. A telihold a kiteljesedést és az elengedést, megtisztulást is jelentheti, illetve új utazásokat is előrevetíthet.

Tudományos részről, amikor telihold van, akkor a Hold felkelte egybeesik a Nap lenyugvásával, ezért egész éjszaka látható. Az éjszaka végeztével pedig pont akkor nyugszik le a telihold, amikor a Nap felkel. Ezzel a különleges tulajdonsággal pedig a Hold egyetlen más fázisa sem rendelkezik. Ahogy a mreclipse.com oldalán nagyon érthetően összegyűjtött anyagból megtudtuk, ez azért lehetséges, mert a telihold pontosan a Nappal ellentétes irányban látszik az égen.

Forrás: Shutterstock.com

A mai, vagyis május 5-i félárnyékos holdfogyatkozást Európa nagy részén, Ázsiában, Ausztráliában és Afrika teljes területén többé-kevésbé látni lehet majd. Érdekesség, hogy a holdfogyatkozás már 17:15-kor elkezdődik és a maximumát 19:20-kor éri el, de itthon csak 20 órátol láthatjuk majd a Holdat, mert ezen a teliholdas napon, hanzánkban csak ekkor kel fel. 

Ekkor már kifelé haladunk a fogyatkozásból, de a 21:30-ig tartó, egyre erősödő fényű Holdat még így is láthatjuk másfél órán keresztül; és ami még jobb, hogy nem kell hozzá semmilyen különleges eszköz. És bár a félárnyékos Holdfogyatkozás nem olyan látványos, mint egy teljes Holdfogyatkozás, mégis izgalmas és érdekes esemény lehet a csillagászok és az amatőr csillagász megfigyelők számára.

Az összes holdfogyatkozásból körülbelül minden harmadik félárnyékos.

A félárnyékos, vagy skorpió telihold idején a Hold nem válik teljesen sötétté, hanem csak halványan elsötétül."A félárnyékos holdfogyatkozás akkor következik be, amikor a Hold a Föld árnyékának külső részében, a penumbrában, vagyis a félszürke árnyékban halad át. Mivel a félárnyék sokkal halványabb, mint a Föld árnyékának sötét magja (umbra), a félárnyékos holdfogyatkozást gyakran nehéz megkülönböztetni a normál teliholdtól."

Amikor a Hold a Skorpióba lép

A Hold már a tegnapi nap, vagyis május 4-én délután 16 óra után a Skorpióba lépett és egészen 6-án a délutáni órákig ott fogja kifejteni a hatását. Az asztrológusok szerint a Skorpió telihold egy erőteljes holdi esemény, mely intenzív energiájáról ismert, és amint mi is említettük már, az átalakulással, a megújulással és a mély érzelmi felszabadulással kapcsolják össze.

Forrás: AFP/NurPhoto/Lorenzo Di Cola

"Ez egy olyan időszak, amikor sokkal valószínűbb, hogy végre szembe merünk nézni az árnyékainkkal és félelmeinkkel, mivel a Skorpió olyan jegy, amely a psziché sötétebb aspektusaival kapcsolatos" - olvasható az astronet.hu oldalán.

Mindenki érezheti a pénteki félárnyékos telihold különleges hatását, a bika, a rák, a skorpió és a halak csillagjegynek pedig olyan felismeréseket hoz, amik a spirituális ébredés felé terelik őket. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek