Videó: Nyíregyházán már szakad a hó, de az ország más részein is havazik

Nem sok jóval kecsegtet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése a tavaszi iskolai szünet első napján. Csütörtök délutántól Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Nógrád vármegyék síkvidéki területein 5 centimétert is meghaladó friss hó hullhat, sőt, a Zempléni-hegységben akár ennek duplája is leeshet. A havazás ráadásul egészen péntekig is elhúzódhat.

A fotó illusztrációForrás: AFP

A korábbi előrejelzések olyannyira beigazolódtak, hogy már reggel is a megye több pontján, így Miskolc környékén és a vármegyeszékhely egyes részein is elkezdett esni a hó – igaz egyelőre nem nagyon marad meg belőle semmi. Kérdéses, hogy délután, esetleg éjjel érkezik-e nagyobb mennyiség – írja a boon.hu.

Nyíregyházán ugyanakkor már szakad a hó, amiről egy videdót is közölt a szon.hu.

Debrecenbe is megérkezett a korábban jelzett havazás csütörtök reggel. A nap folyamán több helyen kell havas esőre, hóra is számítani, így hamar kifehéredhet a táj a környéken.

Délután átmenetileg melegszik ugyan a levegő, akár 5 fok is lehet, de késő este ismét szilárd halmazállapotú csapadékra van kilátás – számol be az aktuális időjárásról a haon.hu.

A köpönyeg.hu előrejelzésére is érdemes egy kis figyelmet szentelni.

Nagypénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Az ország északkeleti felén, kétharmadán többfelé alakul ki eső, szitálás, néhol akár havas eső is lehet. 3-13 fok valószínű, és ismét északkelet felé haladva lesz hidegebb. Élénk marad a légmozgás.

Szombaton marad az erősen felhős, borongós idő. Többfelé, több alkalommal fordulhat elő eső, zápor. Az északkeleti szél megélénkül és hűvös lesz: délután csak 5-12 fok valószínű.

Húsvét vasárnap az erősen felhős égből még szórványosan alakul ki újabb csapadék. Délután dél felől felszakadozik a felhőzet, előbukkan a nap, a maximum hőmérséklet 7 és 14 fok között várható.

Húsvét hétfőn változóan felhős időre van kilátás, elszórtan fordul elő zápor. 10-16 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek