Két év kihagyás után újra lesz Nemzetközi Ásványfesztivál

A koronavírus-járvány miatti kétéves kényszerszünet után idén újra megrendezik a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivált a Miskolci Egyetemen Főépületében március 11-én és 12-én - adta hírül az MTI. 

A látogatók különleges ásványokban gyönyörködhetnek a kiállításonForrás: Facebook/Miskolci Egyetem

A kiállításon több mint száz kiállító mutatja be kollekcióját, ahol szemkápráztató ásványokat, ékköveket, díszítőköveket, kőzeteket és ősmaradványokat is megcsodálhatnak a látogatók. Az ásványbörzéhez ismeretterjesztő előadások és kiállítások is kapcsolódnak, amelyek az Év ásványának választott antimonitot és az Év ősmaradványát, a borostyánt reprezentatív tárlatokon mutatják be, a legkisebbek pedig egy földtudományi játszóházban ismerhetik meg közelebbről az ásványok világát - írták.

A látogatók megtekinthetik a Miskolci Egyetem ásványgyűjteményét is, amely az egyik legkorábbi oktatási célú földtudományi kollekció. Eredete az 1735-ben Selmecbányán alapított bányászati-kohászati tanintézetig, majd az abból kialakult Bányász Akadémiáig vezethető vissza, és jelenleg mintegy 7400 tételből áll.

A közlemény szerint Mucsi Gábor, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Karának dékánja az esemény sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy az "ásványok szépségük mellett rendkívül hasznosak a mindennapjainkban", hiszen meghatározó szerepet játszottak a modern kori civilizáció fejlődésében. A XXXIX. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválon több olyan szolgáltatást is díjmentesen vehetnek igénybe a látogatók, mint az ásvány- vagy drágakőhatározás. 

A fesztivál honlapja szerint a felnőttek ezer, a diákok ötszáz forint ellenében, míg 6 éves korig a gyermekek ingyen látogathatják meg az eseményt, amely szombaton délelőtt kilenctől délután hatig látogatható. Vasárnap ugyanebben a kezdési időpontban nyílnak meg a rendezvény kapui, azonban egy órával hamarabb, délután öt órakor ér véget.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek