Akinek van megtarthatja, de egyébként megszűnik a védettségi igazolvány

A Kormany.hu oldalon megjelent kormányrendelet szerint a járványügyi helyzet már nem indokolja a védettség igazolását, és olyan korlátozások sincsenek hatályban, ahol fel kéne mutatni azt, ezért megszüntetik a koronavírus elleni védettséget igazoló igazolvány.

Forrás: ©Róka László / VG.hu

A rendelet szerint, aminek a részleteit a VG.hu cikke közölte, az eddig kiállított védettségi igazolvány nálunk maradhat, ha már eddig is a tulajdonunkban volt, és a kártyán lévő QR-kóddal elérhető marad az uniós digitális Covid-igazolvány azokban az országokban, amelyekkel erről Magyarország korábban már megállapodott.

A járvány tartósan kedvező lefolyása miatt a Koronavirus.gov.hu honlap, amit a járvány intenzív szakaszára hoztak létre, január 1-jén megszűnt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azonban még mindig rendszeresen beszámol a szennyvíz koncentrációról. A honlapjukon február 8-án megjelent adatok szerint nem mutat számottevő változást a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. 

A Koronavírus Sajtóközpont legfrissebb, szerdai adatai szerint azonban, emelkedett a koronavírus-fertőzöttek és a halottak száma a múlt héten.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek