Borzasztó lehangolóan fest a májusban bezárt miskolci repülőtér

Április végén tartották a búcsúztatót a Miskolci Repülőtéren. Az egykor élettel teli épületek elhagyatottan árválkodnak, a mobilhangárokat, amelyek befogadták a repülőalkalmatosságokat, közben már le is bontották. Elszorul az ember szíve, ha meglátja, hogy néz ki most a május 1-én bezárt miskolci repülőtér – olvasható a BOON oldalán.

Az áprilisi búcsúztatón még utoljára repülhettek a kicsik és nagyokForrás: Facebook/Borsod Megyei Repülő Klub/Balazs Szabo

Ahol néhány hónappal ezelőtt még kisebb-nagyobb repülő alkalmatosságok szálltak le és fel, ott most csend van, mélységes mély csend. A repülőtérbúcsúztatón április végén az érdeklődők sárkányrepülőre, vitorlázó gépekre, motoros kisgépekre, és még helikopterre is felszállhattak, és méltó módon kívántak "Isten veledet". Zaj már csak a szomszédos ipari parkból szűrődik át, ahol épp egy gyár csarnokait húzzák fel az építők. Ha minden úgy lesz, ahogy eldöntötték, akkor a repülőtér helyén is hamarosan erőgépek jelennek meg, hogy egy másik ipari - logisztikai - park kialakításához alkalmassá tegyék a területet.

Az egykori reptérnek ma már nyoma sincsForrás: Facebook/Borsod Megyei Repülő Klub

A terület egy részét felszántották, de nem vetették be semmivel, sóval sem hintették be. A miskolci repülőtéren korábban működő Borsod Megyei Aeroklub egykor élettel teli épületei elhagyatottan árválkodnak, a mobil hangárokat, amelyek befogadták a repülőalkalmatosságokat, közben már le is bontották. A terület vagyonkezelőjével úgy egyezett meg a klub, hogy azok az eszközök, amelyeket – új repülőtér híján – nem tudnak máshol tárolni, bizonytalan ideig maradhatnak még a helyükön. A miskolci repülőtér sorsa tavaly októberben megpecsételődött, helyén a szomszédos Mechatronikai Ipari Park bővítési területét szeretnék kialakítani és lehetőséget biztosítani kereskedelmi-szolgáltató gazdasági zóna kialakítására. Erre a bizonyos fejlesztésre vár a hónapok óta elhagyatott repülőtér, amely ezáltal már nem nevezhető repülőtérnek, hanem immár a nem kevésbé hangzatos kiemelt ipari fejlesztési terület nevet viseli. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek