Bezárt az év első hónapjára Szabadkígyós kastélya

A teljesen felújított kastélyt 2022. március 19-én adták át; azóta folyamatosan látogatható. Az 1875 és 1879 között Ybl Miklós tervei alapján épült eklektikus, neoreneszánsz stílusú kastély a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretein belül újult meg, a NÖF koordinációjában. A kastély épületét gróf Wenckheim Frigyes és felesége, gróf Wenckheim Krisztina megbízásából építették.

Wenckheim-kastély, SzabadkígyósForrás: NÖF

A kastély egész felépítése és tereinek elrendezése is Ybl stílusát tükrözik. Akár egy egész napot is eltölthetünk az épületben és a kertjében, ami az épület építésével párhuzamosan létesült és 1949 óta védett. A déli oldalon a terasz alatt franciakert kapott helyet, középpontjában díszkúttal.

Januárban azonban le kell mondanunk a kastély látogatásáról, mivel az éves karbantartás január 9-én már meg is kezdődött, és egészen január 23-ig tart. Ez idő alatt a szabadkígyósi Weinckheim-kastély zárva tart, csak a csodás, 25 hektáros kastélypark látogatható minden nap 8-18 óra között - írták a Beol.hu rövidhírében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek