Nem kellett sokat várni 2023 első komolyabb pontyára

Nem számít a hideg téli időjárás, vannak olyan elhivatott horgászok is, akik még a szilveszter éjszakáját is a vízparton töltötték. A Debrecen melletti Látóképi-víztározón 43 percet kellett várni az év első gyönyörű halára – olvasható a Pecaverzum oldalán. 

Soha rosszabb évkezdetet! Hasonlóan szerencsés, sikerekben gazdag, boldog új horgászévet kívánok minden Horgásztársnak!" – jelent meg a jókívánság a Látóképi-víztározó Facebook-oldalán.

Míg egy évtizede szinte minden horgász elpakolta télre a felszerelését, az időjárás enyhülése, a horgászmódszerek és a védőruházatok fejlődése azt hozta, hogy egyre többen horgásznak télen is, s nem csupán ragadozó halakra. Megdőlt az a korábbi nézet, hogy télen a pontyok elvermelnek és nem táplálkoznak – jegyezte meg a dehir.hu

2023 első pontyaForrás: Facebook/Látóképi-tározó

Nyilván, télen nem lehet olyan intenzív pecára számítani, mint a nyári, őszi vagy tavaszi hónapokban, sokkal több türelemre van szükség, az etetőanyag és a csali kiválasztására is nagyobb gondot kell fordítani, a végszerelékeket le kell finomítani, lévén óvatosabban táplálkoznak a halak. Ha azonban  a horgász mindent jól csinál, kellően kitartó és szerencséje is van, nagy testű pontyot is foghat. Ezúton is gratulálunk az újév első fogásához!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek