Orrhosszal nyerte el a rekordkapás címet ez az érdekes hal

A különleges fogásról a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) adott hírt, mivel egy tényleg érdekes, országos rekordról van szó. Ilyen hallal még nem találkoztunk a híradásokban. A tórekord a Maconkai-víztározón történt november 26-án.

Forrás: Maconkai-víztározó és tórendszere / Facebook.com

Ekkor került a partra az a lapátorrú tok, ami bizony 31,47 kilogrammosnak bizonyult. Az esemény a Maconkán, hagyományosan novemberben tartott baráti csukafogó verseny volt, és talán még a tapasztalt horgászok sem számítottak erre a furcsaságra.

A hal a Rekord-tó déli oldalán került Bódi Zsolt horgára, majd sikeres fárasztást követően a kezébe. A lapátorrú tokot, ami 143 centiméter hosszú és 86 centiméter kerületű volt, kishallal sikerült kapásra bírni – derül ki a víztározó rekordlistájára felkerült adatlapból, a pecaverzum.hu cikkén keresztül.

Bár nem szokványos hal, bizony akadnak ilyenek a tóban. A korábbi tórekordot és egyben országos rekordot Csikány Ferenc tartotta, aki 2020. december 30-án fogott egy 28,12 kiló példányt.

A Maconkai-víztározón vezetik Európa legnagyobb édesvízi rekordlistáját, amelyen 2022 novemberében 5872 horgász 46.180 rekordfogása található meg. Nagytestű lapátorrú tokokat nagyon ritkán sikerül a horgászoknak „elcsípniük", az adatbank összesen 57 ilyen űrlapot tartalmaz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek