Éppenhogy felállították, már bontják is le Tatabánya óriáskerekét

A tatabányai Tesco előtti parkolóban állították fel az óriáskereket, melyhez tulajdonosa nagy reményeket fűzött. A hatalmas gépezet december 6-án kezdte az egekbe emelni a látogatókat, de annyira gyenge volt az érdeklődés, hogy folyamatos veszteséget termelt a 75 méter magas monstrum. Mindössze két hét után el is kezdték lebontani – olvasható a Kemma oldalán.

A tatabányai óriáskereket hétfőn kezdték el lebontaniForrás: Facebook/Tatabánya Óriáskereke

A vállalkozó több hasonló monumentális építményt is üzemeltet, s az eddigi tapasztalatai alapján úgy vélte: a megyeközpontban nagy sikere lehet az óriáskeréknek. Úgy tervezte, hogy a látványosság tavaszig maradni fog, azonban már az első néhány nap sem a tervek szerint alakult, mivel nagyon kevesen kívánták felülről szemlélni Sárberek és Alsógalla határát. A vállalkozó hiába vásárolt hatalmas mennyiségű szaloncukrot a gyerekeknek, nagy része bontatlan maradt, mivel nagyon keveset járt a lassan pörgő szerkezet.

Ilyen volt az óriáskerék az esti fényekbenForrás: Facebook/Tatabánya Óriáskereke

A vállalkozó végül úgy határozott, hogy lebontja a kereket, és a plexifülkék sztészedését már hétfőn meg is kezdték. A parkoló területe várhatóan péntekig felszabadul, miután sikerül teljesen elbontani a gigantikus építményt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek