Vigyázz! Kész! Fuss Mikulással! Újra indul a nagy futás Budapesten

Két év kényszerszünet után december 4-én, ismét megrendezik a Mikulásfutást Budapesten. A fővárosiak mellett az ország 180 településéről érkeznek alkalmi futó Mikulások a Fővám tér környékére, ahol a résztvevők az öt vagy a 2,6 kilométeres táv közül választhatnak. Ezek mellett a legkisebbeknek és a családoknak lehetőségük lesz a 900 méteres futam teljesítésére is - olvasható a Budapest Sportiroda (BSI) csütörtöki közleményében.

Forrás: Carsten Medom Madsen / Shutterstock.com

A hetedik alkalommal megrendezett Mikulásfutáson a Fővám térről hópelyhek között indul majd el a mezőny, és a pesti alsó rakparton végigfutva, a Parlament előtti felhajtónál lesz a forduló, majd a célba érkezésnél ismét hóesés fogadja a Mikulásokat.

A rendezvény vasárnap 11 órakor rajtol és várhatóan 15 óráig tart majd. A BSI az idén az ÁGOTA Alapítvány részére gyűjt játékokat, írószereket, iskolaszereket, amelyeket egy ünnepség keretein belül adnak át az állami gondozott gyerekeknek. A karácsonyt megelőző népszerű sportesemény az előző két évben a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

MikuLÁSS is indul!

Ha a Mikulásfutás regisztrációjáról esetleg lemaradtatok, a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futáshoz még tudtok csatlakozni, ami szintén december 4-én lesz, csak éppen a Margitszigeten. Az esemény a LÁSS Egysület munkáját támogatja évről évre!

Forrás: MikuLÁSS / Facebook.com

Vasárnap a helyszínen is lehet majd még nevezni és regisztrálni. A futók 1 vagy 2 szigetkört futhatnak le, vagy vállalhatják a 400 méteres futást bekötött szemmel.

A jelentkezőket 9:30-tól várják a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, ahol a 11-es rajt előtt bármikor van lehetőség nevezni, vagy ha aznap inkább szurkolnánk, akkor támogatói regisztrációval becsatlakozhatunk az ünnepi eseménybe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek