Videó: Újabb zenélő út épült hazánkban

A Gesztely térségében beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajtótájékoztatót tartott a Szerencsig tartó 37-es főút projektjéről, ahol a szakasz négysávosítása és a régi sávok bővítése mellett egy különleges elemet is beépítettek – olvasható a Magyar Építők oldalán.

Nemsokára elkészül a 37. SZ. főút teljes szakaszaForrás: Facebook/Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A Duna Aszfalt Zrt. által kivitelezett, a Szerencs gyorsforgalmi kapcsolatát megteremtő projektben a meglévő kétsávos út nyomvonalát bővítették új sávokkal, valamint a korábbi sávok teljes felújítása és bővítése is megtörtént. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Gesztely és Szerencs között születő 18,9 kilométernyi új gyorsforgalmi út a Kaposvárra vezető 67-es úthoz hasonlóan szintén zenélő út lesz. A Magyar Építők által készített videóból az is kiderül, hogy a Szerencs felé vezető pályán milyen dallamot játszik az 513 méteres szakasz, mintegy 80 kilométeres sebesség mellett:

A teljes szakaszon a gesztelyi csomóponttól Szerencsig, legkésőbb december elejéig nyílik meg mindkét pálya az autósok számára a végleges forgalomtechnika kiépítésével. A projekt teljes befejezése 2023 áprilisára várható, addig ez az útszakasz munkaterület marad, így a kétszer két sávos megnyitást követően is óránkénti hetven kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben a főúton.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek