Tigris támadt egy korláton átmászó férfire Kecskeméten

Egy magán állatkertbe riasztották a kecskeméti mentőszolgálat munkatársait november 4-én reggel, mert egy 65 év körüli férfi átmászott a park védelmi korlátján, és kezét a rácsok között átdugva szerette volna megsimogatni a 220 kilós szibéria tigrist – adta hírül az Országos Mentőszolgálat.

A meglepett állat játéknak vélte a közeledést, így szerencsére csak kisebb erővel harapott a férfi karjába, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a kalandot. A mentőszolgálat munkatársai perceken belül helyszínre értek és ellátták a férfi sebeit, majd stabil állapotban kórházba szállították.

 A baon.hu tudósítója megkérdezte az esetről Tóth Tibort, az állatkert vezetőjét, aki elmondta, hogy nyitás után történt az eset. Amikor meghallották a segélykiáltást, kollégáival azonnal odarohantak és elkergették a tigrist. Az esetet követően a férfi több mint 10 percig ült a földön, és nem tudta megmondani, hogy miért mászott be a nagymacskához.

Szerencséjére egy vastag pufajkás kabát volt rajta, és a tigris csak megfogta a karját, így könnyebb sérüléseket szerzett – mondta Tóth Tibor. A rendőrség tájékoztatása szerint az állatkert nem hibázott, ezért nem indítanak büntetőeljárást az ügyben. 

Címlapkép: 3Dinaani képe a Pixabay - illusztráció

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek