Ha mindig is egy saját templomra vágytatok! Most itt a lehetőség!

Egy olyan épületet kínálnak eladásra Mezőlakon, amilyet eddig talán csak a nagy házátalakítós tévésorozatokban láttunk. Ott ahol építész házaspárok csapnak le kis kastélyokra, újítanak fel várakat, kápolnákat minilaknak. De ez a templom épület most itt van, szinte egy karnyújtásnyira, Veszprém megyében. 

Forrás: ingatlan.com/mezőlak

Bár már évek óta üresen áll, és nem tartanak benne istensziteletet, a templom korábban az evangélikus egyházhoz tartozott. Az épület 1920-ban épült, vakolata mállik, a templomkert pedig gazos. Ma már új templomba járnak a hívek, és a harangot is átköltöztették, így a harangtorony is üres. 

Felújítandó lakóházként, "kivett templom" kategóriában hirdeti több iroda is a 122 négyzetméteres épületet. Előző tulajdonosa csak raktárnak használta, így az állapota egyre csak romlott. A hirdetés és a Blikk cikke szerint villany és gáz van benne, csatorna- és vízhálózat az utcában, utóbbi kettő bevezethető.

Aki régóta álmodik egy ilyen ingatlan felújításáról és átalakításáról, az 90000 forintos négyzetméter árért kap még egy különálló templomtornyot és egy 1500 négyzetméteres kertet is. 

„Bár elmúlt száz éves, nem minősül műemléknek, így nem áll védelem alatt, tulajdonképpen nincs gazdája, csak tulajdonosa. Egész Mezőlak bízik benne, hogy lesz egy lelkes fiatal, aki megveszi a templomunkat és újjáéleszti lakóházként" – mondta egy helyi.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek