Jövőre kezdődik Pécs legimpozánsabb szállodájának átépítése

Januárban kezdik Pécs legimpozánsabb és legnagyobb kapacitású szállodájának, a Palatinus Grand Hotelnek a felújítását. A projekt megvalósítása előtt bő két évig tartott az előkészítés és a tervezés. A tényleges bontáso és építési munkákat pedig 2023 januárjában kezdik majd el. Az újranyitást 2025-re tervezik.

Forrás: Palatinus Grand Hotel / Facebook.com

A Pécs Aktuál cikke szerint negyven éve nem volt akkora volumenű építkezés a pécsi szállodában, mint amekkora januárban kezdődik majd. A felújítást követően a szálloda 4 csillagos lesz, valamint az újranyitást követően számos új, egyedi helyszínnel is bővül.

Azt viszont már most kihangsúlyozta a Hotel Palatinus Kft. ügyvezetője, hogy a felújítás végén egy teljesen új infrastruktúrával rendelkező, ugyanakkor a múltjához hű szálloda várja majd a vendégeket. 

A szálloda utolsó átfogó felújítása és korszerűsítése csaknem 40 éve, az 1980-as évek közepén történt, akkor nyerte el mostani formáját. Mostanra azonban esedékessé vált a felújítás, hiszen 2021-ben 12 831 vendég összesen 25 793 vendégéjszakát töltött el a szálláshelyen. 

Pécs azonban nem marad impozáns szálloda nélkül az átépítések megkezdésével sem, mivel a munkálatokkal párhuzamosan a Király u. 3. szám alatt megnyitják a Palatinus Boutique Hotelt, ahol 29 vadonatúj szobával és 4 csillagos minősítéssel várják majd a vendégeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek