Jön az ország legnépszerűbb repülős rendezvénye a világ legjobb pilótáival

A Szeged International Airshow évek óta a repülés művészetéről szól, ahol a világ legjobb pilótái mutatják be tudásukat egy rendkívül látványos show keretében. Idén szintén itt lesznek a legnagyobb hazai és nemzetközi nevek, köztük minden idők legjobb vitorlázósa, Tóth Ferenc. Az ország legnagyobb érdeklődésre számító repülős rendezvénye szeptember 9-11 között lesz a Szegedi Repülőtéren.

A Szegedi Repülőtéren idén is megrendezik a híres légibemutatót - illusztrációForrás: Szegedi Repülőtér / Szeged Airport - LHUD/Facebook

Nemrég jelentette be visszavonulását az aktív versenyzéstől Tóth Ferenc, de a Szeged International Airshow látványos programsorozatában még láthatjuk őt is. A veterán pilóta összesen tizenkét alkalommal lépett nagy nemzetközi versenyen a dobogó legfelső fokára, ezzel a világ legeredményesebb vitorlázó műrepülője. Nyolc alkalommal nyert világbajnokságot, háromszor lett Európa bajnok és a Világjátékok aranyérmét is bezsebelte. Több mint 25 éve szeli a levegőt, és ezentúl az utánpótlás nevelésére fordítja erejét. Célja, hogy 2024-re egy dobogós csapatot állítson össze.

A nézők ingyen tekinthetik meg a világ legjobb pilótáinak látványos égi száguldozásátForrás: Szegedi Repülőtér / Szeged Airport - LHUD/Facebook

Tóth Ferencen kívül természetesen mások is részt vesznek a Szeged International Airshow-n. Itt lesznek olyan hazai kedvencek, mint Besenyei Péter, Vári Gyula, Veres Zoltán, de érkezik a Red Bull Helicopters, a Yak Association, a Hawks of Romania, a Silver Chicken, a Blanix Team, Marek Choim, Martin Graef vagy a CollMot Entertaiment, de láthatjuk repülni a Magyar Honvédség gripeneit is – írja a turizmusonline.hu.

Címlapkép forrása: Squadron/Pixabay

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek