Ritka ragadozó kölykeit kapták lencsevégre Somogyban

Nem mindennapi élményben volt része a vadvilágot fotózó Király Tündének, aki elsősorban a szarvasok miatt vonult ki a kamerájával a természetbe Belső-Somogyban.

Forrás: Tünde Király/Facebook

"Egyik este, több órás várakozás után pillantottam meg nagyon messze, a kiszáradó halastó medrében egy világító, fehér pontot. Próbáltam a teleobjektíven keresztül figyelni, hogy mi is lehet az. Először azt hittem, hogy a környékbeli fehér cica jött le a nádasba vadászni. De olyan más volt a formája az állatnak, hogy nem lehett az." – írja egy Facebook-posztban.

Egy-két kép elkészítése után, otthon a számítógép előtt már gyanús volt, hogy a fehér pont nem lehet cica. Tünde másnap megint kiült, hogy a szarvasokra várjon, de titokban abban is reménykedett, hogy a titokzatos fehér négylábú is megjelenik.

Forrás: Tünde Király/Facebook

"Egyszer csak a szemem sarkából mozgást láttam. Óvatosan próbáltam kinézni a nád takarásából, hát látom, hogy viszonylag közel, 4 fehér sakál kölyök szaladgál, játszik, aztán még egy hagyományos színű is feltűnik. Elképesztő látványt nyújtottak, alig hittem a szememnek."

Forrás: Tünde Király/Facebook

Az újonnan készült fotókon már világosan látszik, hogy fehér aranysakál kölykökről van szó. Sikerült néhány fotót készítenie, persze olyat nem, amin mind az öt rajta van, mert nem volt olyan pozícióban a kamera és ilyenkor nincs nagyon lehetőség helyezkedésre, nehogy észrevegyék a fotóst. De a felvételek így is magukért beszélnek.

Az aranysakáll bundájának a színe lehet zsemlesárga, de vörös is. Az emlős állat emberre nem veszélyes, de természetes ellensége nincs. Ahol megjelenik, ott visszaszorul a rókaállomány. Szívós állatok, hosszú üldözésre is képesek, akár 40 km/h sebességgel is tudnak futni, falkában vadásznak. Kedvelt élőhelyük a Kis-Balaton és a Balatontól délre eső területek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek